5 μέτριες πατάτες (1 κιλό),
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο,
1 μεγάλο αβγό,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για τηγάνισμα.
Για το πανάρισμα:
2 αβγά χτυπημένα,
1 ½ φλ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 ½ φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 1 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά (πρέπει να είναι πολύ μαλακές).
Ύστερα, τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε είτε με πιρούνι είτε με το εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτετε στο μπολ το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
Ύστερα, βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνετε, τα βουτάτε στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στη γαλέτα.
Τα απλώνετε σε μια πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα έχετε στη διάθεσή σας (αν έχετε 1 ώρα, τόσο το καλύτερο).
Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρετε ζεστούς (ή ξαναζεσταμένους για λίγο στο φούρνο).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!