Υλικά
1 ½ φλ. ψιλοκοµµένες µαύρες κυπριακές ελιές ή Καλαµών
2 ½ φλ. αλεύρι Φαρίνα 00 ΚΑΖΑΖΗΣ
2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1 φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
½ φλ. φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
1 κ.σ. δυόσµο αποξηραµένο
4 αβγά
2/3 φλ. γάλα
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. χυµό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το µπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον κόλιανδρο, τα κρεµµυδάκια, το δυόσµο και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά τα υλικά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
Βάζετε τα αβγά στον κάδο του µίξερ και χτυπάτε να αφρατέψουν. Χαµηλώνετε την ταχύτητα του µίξερ και ρίχνετε το γάλα και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βάζετε κουταλιά – κουταλιά τη µισή ποσότητα του αλευριού. Μετά, ρίχνετε το χυµό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο αλεύρι. Βάζετε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για 14 muffins και γεµίζετε µέχρι τα 2/3 µε το µείγµα του κέικ. Ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 25 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!