Η σισιλιάνικη σάλτσα salmoriglio, μυρωδάτη αλλά ελαφριά, μοιάζει αρκετά με το δικό μας λαδολέμονο. Ταιριάζει σε κάθε είδους ψητά, ενώ στο rib eye θα δώσει μια διακριτική φρεσκάδα και οξύτητα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα: Πολτοποιούμε το σκόρδο με ½ κ.γ. αλάτι, και συνεχίζουμε με τη ρίγανη. Σουρώνουμε τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε καλά.
Βήμα 2
Κρατάμε 2-3 κουτ. σούπας σάλτσα σε ένα ξεχωριστό μπολάκι, για το άλειμμα. Ψήνουμε τα rib eye στο BBQ σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, και όσο ψήνονται τα αλείφουμε 1-2 φορές με τη σάλτσα salmoriglio που κρατήσαμε. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα salmoriglio.
Βήμα 3
Καλύπτουμε ελαφρώς με λίγο αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας για 5΄. Σερβίρουμε με καψαλισμένο ψωμί και την υπόλοιπη σάλτσα.
Συνταγή – φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!