Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Το κινητό του θύματος στα χέρια «στόχου» της ΕΥΠ

Το κινητό του θύματος στα χέρια «στόχου» της ΕΥΠ


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Από το σημείο δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ | EUROKINISSI

Με τις απολογίες των δύο κατηγορούμενων αδερφών, Στράτου και Γιάννη Λάλα, συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούνται ως εκτελεστές ενός «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του δημοσιογράφου, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι σήμερα ο εντολέας (ή οι εντολείς) του συμβολαίου. Αγνωστο παραμένει όμως και το περιεχόμενο του μυστηριωδώς κατεστραμμένου CD, με τα δεδομένα του κινητού του δολοφονημένου δημοσιογράφου, ωστόσο μετά το χθεσινό δημοσίευμα του InsideStory για τους κοινούς στόχους της ΕΥΠ και του Predator, δίνεται ακόμα μία διάσταση στην υπόθεση, που συνδέει ευθέως τη δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ένας από τους παρακολουθούμενους στόχους ήταν η Πηνελόπη Μηνιάτη, τότε υποστράτηγος και διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για την Υποδιεύθυνση στην οποία βρισκόταν το υπό εξέταση κινητό του Καραϊβάζ μετά τη δολοφονία του. Η πολύμηνη επισύνδεση του τηλεφώνου της ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 2021, δηλαδή ακριβώς έναν μήνα μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου, ενώ μόλις δεκαοχτώ μέρες μετά την άρση του απορρήτου, η Πηνελόπη Μηνιάτη δέχτηκε στο κινητό της και sms μολυσμένο με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Παρακολουθήσεις

Εν ολίγοις, η ΕΥΠ, επί διοίκησης Π. Κοντολέοντος -ο οποίος αναφέρεται στον γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη- παρακολουθεί την κ. Μηνιάτη, η οποία τη συγκεκριμένη περίοδο εξετάζει το κινητό του δολοφονημένου δημοσιογράφου. Το συγκεκριμένο κινητό, όπως μάθαμε στην παρούσα δίκη, περιέχει συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ με ονόματα που ευθέως παραπέμπουν στα δύο αυτά πρόσωπα (Κοντολέων – Δημητριάδης). Και το περιεχόμενο του CD που συμπεριλήφθηκε στα αναγνωστέα της δίκης και καταγράφει αυτές τις επαφές δεν το είδε ποτέ το παρόν δικαστήριο, αφού καταστράφηκε με συρραπτικό. Μια σειρά από ατυχείς συμπτώσεις…

Η δίκη ωστόσο συνεχίζεται με αμείωτη ταχύτητα και τη Δευτέρα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για την ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων, χωρίς να υπάρχει κάποια νεότερη πληροφορία για το περιεχόμενο του τεκμηρίου «33».

Πρώτος απολογήθηκε χθες ο Στράτος Λάλας. «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν έχω καμία σχέση. Από μικρός δουλεύω και κοιτάζω να κάνω μόνο τη δουλειά μου» είπε ευθύς εξαρχής. Το άλλοθι που χρησιμοποιεί ο κατηγορούμενος είναι πως τον Απρίλιο του 2021, μαζί με τον ανήλικο τότε ανιψιό του, μετέβαινε στον Αλιμο από τη Νίκαια όπου διατηρεί εταιρεία καθαρισμού για να μοιράσει φυλλάδια. «Δύο χρόνια μετά, όταν με συνέλαβαν, δεν θυμόμουν τι έκανα εκείνη την ημέρα. Ζήτησα να δω την ατζέντα μου και γράφει “μοίρασμα φυλλαδίων”. Τότε το θυμήθηκα». Ο κατηγορούμενος σημείωσε πως το μοίρασμα συνήθως κρατούσε 3-4 ώρες, αν και στο υλικό των καμερών, το λευκό βαν της εταιρείας του εντοπίζεται στους δρόμους του Αλίμου για περίπου μιάμιση ώρα, ενώ συγκεκριμένα η φυγή του, μόλις λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ στις 2.23 το μεσημέρι.

«Διάβασα προσεκτικά την ατζέντα σας, αλλά δεν εντόπισα να καταγράφετε διαμοιρασμό φυλλαδίων σε καμία άλλη σελίδα. Μόνο δύο μέρες τον χρόνο μοιράσατε φυλλάδια το 2021;» ήταν η παρατήρηση του προέδρου. «Συνήθως αναλάμβαναν υπάλληλοι να μοιράσουν στις κοντινές περιοχές. Εκείνη τη χρονιά πρέπει να πήγα 3-4 φορές, αλλά δεν το σημείωσα» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Ο Γιάννης Λάλας, στη συνέχεια, υποστήριξε πως την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν στον Ασπρόπυργο μαζί με έναν φίλο του. Πρόκειται για τον μάρτυρα Α.Γ. που έχει καταθέσει στη δίκη και ήταν ένα από τα πέντε πρόσωπα που είχαν θεωρηθεί ύποπτα από τις Αρχές για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Ωστόσο δεν υπήρξαν ποτέ επαρκείς ενδείξεις ενοχής για να παραπεμφθεί σε δίκη και η φωτογραφία-σέλφι που είχε αναρτήσει στο Facebook την ημέρα της δολοφονίας μαζί με τον Γιάννη Λάλα τον καθιστά το άλλοθι του 40χρονου.

Ρωτήθηκε από την έδρα και για τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 στο Γαλάτσι, εκτέλεση που θεωρήθηκε αντεκδίκηση για τη δολοφονία του 58χρονου ανθρώπου της νύχτας, Μιχάλη Καπίρη. Στην υπόθεση της δολοφονίας Κοντογιώργη, ο 40χρονος είναι ο ένας και μοναδικός κατηγορούμενος.

«Δεν ξέρω γιατί κατηγορούμαι. Με τον Καπίρη ήμουν οικογενειακός φίλος, κάθε Σάββατο μαζευόμασταν και παίζαμε μπιρίμπα. Είχαμε κάνει και διακοπές μαζί» υποστήριξε. «Αλλά επαγγελματικά δεν είχα ποτέ εμπλοκή μαζί του. Παρείχε προστασία στα μαγαζιά, εγώ θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Γνωρίζω ότι είχαν “μοίρασμα” με τον Κοντογιώργη, δηλαδή είχαν μαγαζιά και οι δύο για προστασία. Μόλις πέθανε ο Μιχάλης, τα ανέλαβε ο Κοντογιώργης, όπως και όταν πέθανε ο Κοντογιώργης τα ανέλαβε άλλος».

«Εθνική ασφάλεια»

Ο κατηγορούμενος στο τέλος της απολογίας του σχολίασε παλαιότερη συνέντευξη της συνηγόρου της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόης Παυλέα. Η δικηγόρος τότε δήλωνε πως ο δημοσιογράφος παρακολουθούνταν -παράνομα, όπως είχε πει- από την ΕΥΠ (το διάστημα 2015-17) «για λόγους εθνικής ασφαλείας» και πως για αυτούς τους λόγους δολοφονήθηκε. «Είπε ότι ο Καραϊβάζ παρακολουθούνταν παρανόμως από την ΕΥΠ, με την προηγούμενη διοίκηση [σ.σ. Γ. Ρουμπάτη], και ότι τον σκότωσαν για λόγους εθνικής ασφαλείας. Εγώ τι σχέση έχω με την εθνική ασφάλεια;».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...