Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Έρευνες δείχνουν ότι ο ναρκισσισμός δύσκολα αντιμετωπίζεται -Τι υποστηρίζει κλινική ψυχολόγος

Έρευνες δείχνουν ότι ο ναρκισσισμός δύσκολα αντιμετωπίζεται -Τι υποστηρίζει κλινική ψυχολόγος


Οι ναρκισιστές δύσκολα αλλάζουν, υποστηρίζει κλινική ψυχολόγος.
Το ίδιο δείχνουν και πάνω από 50 μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για να εξετάσουν τον ναρκισσισμό.

Ο δρόμος προς την αλλαγή για κάποιον με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι πιο στενός από ό,τι θεωρούνταν παλαιότερα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Psychological Bulletin.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 51 μελέτες με περισσότερους από 37.000 συμμετέχοντες για να δουν πώς μετατοπίστηκαν οι ναρκισσιστικές τάσεις κατά τη διάρκεια μιας ζωής. Διαπίστωσαν ότι σε μια πορεία δεκαετιών, ο ναρκισσισμός μειώθηκε, αλλά μόνο λίγο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι ερευνητές είδαν μια μέτρια πτώση, σύμφωνα με το CNBC.

Η Δρ Ramani Durvasula, κλινική ψυχολόγος στο Λος Άντζελες που εστιάζει σε ναρκισσιστικούς και ανταγωνιστικούς τύπους προσωπικότητας, έχει αντιμετωπίσει περίπου 50 ναρκισσιστές και λέει ότι αυτά τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν τις δικές της εμπειρίες.

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αισθάνθηκα  ηττοπαθής με το να κρατάω τη θέση ότι τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας δεν αλλάζουν», λέει. «Αλλά ξέρω ότι αυτό δεν αλλάζει. Δεν πρόκειται να αλλάξει».

Συχνά, λέει, οι άνθρωποι παρηγορούνται στην ιδέα ότι ο καθένας θα μπορούσε να βελτιωθεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια ιδεαλιστική και δυνητικά επιβλαβής προοπτική.

 «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις κινηματογραφικές μας συνήθειες», λέει. «Δεν είναι δίκαιο και είναι δύσκολο, αλλά είναι μια θεμελιώδης αλήθεια ότι δεν αλλάζουν», καταλήγει.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Μαγαζίνο

SKG calling … και η Μαρίνα ήταν εκεί! Η Μαρίνα Σάττι κατέκτησε και τη Θεσσαλονίκη τo Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με μια μεγαλειώδη sold out συναυλία...

Αθλητικά

Ντεμπούτο στο Champions League έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Χρήστος Τζόλης. Ο Έλληνας εξτρέμ, που το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στην Μπριζ πήρε το «βάπτισμα...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...