Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Τα καλοκαιρινά απογεύματα θέλουν aperitivo με γλυκόπικρη γεύση και καθόλου αλκοόλ

Τα καλοκαιρινά απογεύματα θέλουν aperitivo με γλυκόπικρη γεύση και καθόλου αλκοόλ


ADVERTORIAL

Στα πλάνα που κάνουμε με φίλους μετά το γραφείο, στην μεσημεριανή χαλάρωση στην παραλία με τον ήχο των τζιτζικιών, στα δροσερά βράδια στο μπαλκόνι μας και στα θερινά σινεμά, ένα δροσερό γλυκόπικρο aperitivo κάνει αμέσως την εμπειρία καλύτερη. 

 

Και αν η λέξη «aperitivο» έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, για τους Ιταλούς το aperitivo είναι τρόπος ζωής, μια μοναδική ιεροτελεστία. Εκτός από το ίδιο το απεριτίφ, οι Ιταλοί πηγαίνουν για ένα aperitivo την ώρα του ηλιοβασιλέματος (συνήθως μεταξύ 7 το απόγευμα και 9) και απολαμβάνουν το ποτό τους μαζί με λαχταριστό και ελαφρύ finger food. 

 

Και αν η παράδοση έχει «ανοίξει» και συμπεριλαμβάνει πλέον διαφορετικά είδη ποτών αλλά και φαγητού, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γλυκόπικρη γεύση ενός original aperitivo. Είναι ελαφρύ και δροσερό, ταιριάζει στο καλοκαιρινό απόγευμα και αποκαλύπτει τα αρώματά του σταδιακά, παρατείνοντας την αίσθηση της απόλαυσης. 

 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που κάθε φορά που βγαίνουμε για early drinks ή αναζητούμε κάτι δροσιστικό το καλοκαίρι, παραγγέλνουμε ένα aperitivo -ψηλό ποτήρι, παγάκια και είμαστε έτοιμοι. 

 

Η εκλεπτυσμένη, πικάντικη επίγευση με ξυλώδεις τόνους που αφήνει, μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη γουλιά, ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε τόσο σκέτο, με πάγο και πορτοκάλι όσο και with a splash of soda. 

 

Με παραδοσιακή συνταγή που δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 1965 και μένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα, το Crodino συγκαταλέγεται στα italian classics της απόλαυσης

 

Η μυστική συνταγή του περιλαμβάνει 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης και το αποτέλεσμα είναι ένα χρυσαφένιο δροσιστικό spritz με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος που πίνεται τότε αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας. Και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνει ίχνος αλκοόλ.

 

Για όλες εκείνες τις φορές που δεν θέλουμε να πιούμε, που αναζητάμε κάτι γευστικό αλλά και ελαφρύ, με το χαρακτηριστικό «γαργάλημα» και τη signature γεύση ενός spritz, αυτό το δροσερό aperitivo αναδεικνύεται σε ιδανική επιλογή, αφού μπορούμε να το απολαύσουμε από νωρίς, στην παραλία, τις βόλτες και τις καλοκαιρινές μας εξόδους. 

 

Εκτός από το ίδιο το απεριτίφ, οι Ιταλοί πηγαίνουν για ένα aperitivo την ώρα του ηλιβασιλέματος.

 

Εδώ και 60 χρόνια, η πρώτη γουλιά ισοδυναμεί πάντα με το άρωμα των εσπεριδοειδών και τις χαρακτηριστικές νότες πορτοκαλιού και οδηγεί σε στην πικρή γλυκύτητα των μπαχαρικών. Η εκλεπτυσμένη, πικάντικη επίγευση με ξυλώδεις τόνους που αφήνει, μας κάνει να ανυπομονούμε για την επόμενη γουλιά, ενώ μπορούμε να το απολαύσουμε τόσο σκέτο, με πάγο και πορτοκάλι όσο και with a splash of soda. 

 

Με το κομψό γυάλινο μπουκάλι και το χρυσαφένιο χρώμα του που κρύβει γευστικά μυστικά, το Crodino φέρνει τα αρώματα και τις παραδόσεις της Ιταλίας στο καλοκαίρι μας, καλώντας μας να το απολαύσουμε χωρίς περιορισμούς, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όπως ακριβώς θέλουμε εμείς.

 

Καθώς το «μυστικό» των Ιταλών αρχίζει να κατακτά τον κόσμο, ολοένα και περισσότεροι δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσουν το αγαπημένο τους aperitivo -με φίλους στην παραλία ή στην πόλη, στον καναπέ τους μετά από μία γεμάτη μέρα και στα ωραιότερα summer spots στην πόλη ή τα νησιά. 

 

Έτσι, φέτος όλα τα aperitivo moments μας θα είναι Crodino moments. 

 
 

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...