Νόστιμος και μερακλίδικος ψαρομεζές στο τηγάνι που ευωδιάζει ελληνικό καλοκαίρι. Μπαρμπούνια σαβόρο με μάραθο και πορτοκάλι, ο τέλειος τσιπουρομεζές!
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπαρμπούνια και τα πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα ψάρια να φύγει το περιττό σιμιγδάλι. Τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα, αλλά να μην παραψηθούν.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψάκι που να τα χωράει σε μονή στρώση και τα ασπαλίζουμε με τον μάραθο. Ρίχνουμε στο τηγάνι όπου τηγανίσαμε τα ψάρια το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 1΄-2΄ να μαραθούν και να βγάλουν το άρωμά τους, χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να αλλάξει χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το μπούκοβο, το ξίδι και τον χυμό πορτοκάλι.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά. Αφήνουμε για 10΄ να δέσουν τα αρώματα των υλικών, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο επιπλέον αν θέλουμε, πασπαλίζουμε επίσης με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης -Φωτογραφίες: STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!