Τα παϊδάκια κοτόπουλου αποκτούν απίστευτη νοστιμιά χάρη στη σάλτα piri-piri, με πιπεριά Φλωρίνης, μπούκοβο και πάπρικα, που δίνει μια ωραία ένταση στο πιάτο, ιδανική για όσους αγαπούν τα καυτερά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα piri-piri: Καθαρίζουμε τα τσίλι και την πιπεριά από σπόρους. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα σκόρδα, το μπούκοβο, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, την πάπρικα, το λευκό πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε ώστε να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
Βήμα 3
Παϊδάκια κοτόπουλου: Σε ένα μπολ αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη τα παϊδάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 4 κουτ. σούπας σάλτσα piripiri, περιχύνουμε τα παϊδάκια και τους κάνουμε μασάζ ώστε να πάει το μείγμα παντού.
Βήμα 4
Αφήνουμε για 30΄-60΄ να μαριναριστούν και ψήνουμε στο BBQ για 35΄ από όλες τις πλευρές τα παϊδάκια. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα piri-piri.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!