Η μελιτζάνα, είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που χρησιμοποιείται συνήθως στη μεσογειακή κουζίνα.
Υλικά (Για 6 μερίδες)
2 – 3 (περίπου 1 κιλό) μελιτζάνες
1 κουταλιά της σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
400 g σάλτσα πίτσας ντομάτας
5 έως 6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ. φρέσκο βασιλικό, μαϊντανό και θυμάρι
150 g Valio Edam
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε και στεγνώστε τις μελιτζάνες. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις κόβετε κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 cm.
Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας στη σανίδα εργασίας και πασπαλίστε τες με χοντρό θαλασσινό αλάτι. Όταν εμφανιστούν σταγόνες υγρού στην επιφάνεια των μελιτζανών, ξεπλύνετε ή σκουπίστε τα υγρά και την περίσσεια αλατιού. Τέλος, στεγνώστε την επιφάνεια των μελιτζανών.
Τηγανίστε τις μελιτζάνες. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήστε στην άκρια.
Αλατοπιπερώνετε τη σάλτσα ντομάτας με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας στο πυρέξ (ελάχιστης χωρητικότητας 2 λίτρων). Προσθέστε περίπου το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και το 1/4 του τριμμένου τυρίου. Κάντε δύο ακόμη στρώσεις όπως παραπάνω.
Τέλος, τοποθετήστε μια στρώση μελιτζάνας από πάνω πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήστε στο μεσαίο επίπεδο του φούρνου στους 225 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε το ταψί να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρισμα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!