Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωμένα σουφλέ | Χρυσές Συνταγές

Παγωμένα σουφλέ | Χρυσές Συνταγές



2 φλ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
8 φύλλα ζελατίνας
6 κρόκοι
4 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
4 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λιωμένη (σε μπεν μαρι) σοκολάτα γάλακτος
3 κουταλιές πουρές από αλεσμένο (στο μπλέντερ, ή το πολυμίξερ) ροδάκινο σε σιρόπι, σε φέτες Del Monte
3 κουταλιές πουρές από αλεσμένα ((στο μπλέντερ, ή το πολυμίξερ) φραγκοστάφυλα, ή μούρα
Τριμμένη σοκολάτα, πουρέ ροδάκινων και φραγκοστάφυλα και πουρέ φραγκοστάφυλων για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε 12 ατομικά σκεύη για σουφλέ (ραμεκέν): Στερεώνετε στον περίγυρό τους διπλωμένα κομμάτια αντικολλητικής λαδόκολλας (με λαστιχάκι για παράδειγμα) για να τους δώσετε ύψος. Βάζετε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν για 5-10 λεπτά. Στο μεταξύ, βάζετε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το λικέρ και τη βανίλια σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό (μπεν μαρι) και τα χτυπάτε με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Στύβετε τη ζελατίνα να στραγγίσει και την ανακατεύετε μέσα στο μίγμα για να διαλυθεί. Αποσύρετε το μίγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε μαλακή σαντιγί (μην την παραχτυπήσετε) και την ενσωματώνετε στο μίγμα. Ύστερα, το χωρίζετε σε τρία μέρη.

Ανακατεύετε στο ένα μέρος την λιωμένη σοκολάτα γάλακτος (κρύα), στο δεύτερο μέρος ανακατεύετε τον πουρέ των ροδάκινων Del Monte και στο τρίτο τον πουρέ των φραγκοστάφυλων (ή μούρων). Τα σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τα κρατάτε στην κατάψυξη μέχρι να τα σερβίρετε. Αφαιρείτε την λαδόκολλα και τα γαρνίρετε, αν θέλετε, ανάλογα με το είδος τους: Με τριμμένη σοκολάτα, πουρέ ροδάκινων και φραγκοστάφυλα και πουρέ φραγκοστάφυλων.

Τα ραμεκέν: Το ramequin ή ramekin είναι ένα πολύ χρήσιμο πήλινο, ή από πυρίμαχη πορσελάνη σκεύος, χωρητικότητας συνήθως ½ -2/3 φλ. (αλλά υπάρχουν και μικρότερα και μεγαλύτερα) που χρησιμεύει για ατομικά σουφλέ, κρέμα μπρουλέ, αλλά και ατομικά κραμπλ, κρέμα καραμέλα, ατομικά πατέ και πολλά άλλα παρασκευάσματα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, την ονομαστική της γιορτή, και οι συνεργάτες και οι αγαπημένοι της άνθρωποι τής ευχήθηκαν με τον...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με το δεξί και με νέα ρεκόρ ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street. Παράγοντας-κλειδί στάθηκε η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για τις νέες ταξινομήσεις θα έχουμε επίσημα στοιχεία με αριθμούς και ποσοστά το αργότερο την 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Λίγο υπομονή και θα δούμε...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Στους δημοσιογράφους προχώρησε σε δηλώσεις η Δανάη Μπάρκα. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια έκανε λόγο αναφορικά με τη μετακίνησή της στη μεσημεριανή ζώνη, τα νούμερα...