Τα βραχάκια τα ξέρεις καλά: κι εγώ με βραχάκια –συνήθως με αμύγδαλο– από το συνοικιακό ζαχαροπλαστείο μεγάλωσα. Είναι πανεύκολη υπόθεση τα σοκολατένια βραχάκια και ελάχιστα αν έχεις ασχοληθεί με την κουζίνα, το γνωρίζεις καλά. Όμως τα συγκεκριμένα βραχάκια με 3 (!) υλικά είναι συναρπαστικά, ειδικά αν σου αρέσει ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού.
Βλέπεις είπα να βάλω στα βραχάκια μου φιστίκια και μάλιστα αλατισμένα. Και πίστεψε με το πείραμα πέτυχε υπερβολικά πολύ! Η σοκολάτα μπλέκεται με τα τραγανά φιστίκια και το αλάτι τους και κάθε απολαυστική μπουκιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Οριακά “επικίνδυνα” θα τα χαρακτήριζα αυτά τα βραχάκια γιατί είναι τόσο εθιστικά και νόστιμα που θα γυρνάς ξανά και ξανά στο ψυγείο. Πάντως αν χρειαστεί να πας κέρασμα κάπου, τώρα ξέρεις ότι δε χρειάζεται να τραβηχτείς μέχρι το ζαχαροπλαστείο.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τα δικά σου σοκολατένια βραχάκια ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Συνταγή
Σοκολατένια βραχάκια με φιστίκια
- Μερίδες: 20 βραχάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
- Φυλάσσουμε τα βραχάκια στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Υλικά
- 300 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας (κοφτή)
- 200 γρ. αλατισμένα φιστίκια “πίνατς”
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε την κουβερτούρα και το λάδι σε ανοξείδωτο μπολ και λιώνουμε σε μπεν μαρί.
2) Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στο μείγμα τα φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να καλυφθούν από τη σοκολάτα.
3) Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι ή δισκάκι και βάζουμε σε κουταλιές το μείγμα φιστικιών. Βάζουμε το δισκάκι στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
4) Σερβίρουμε και φυλάσσουμε τα υπόλοιπα σε δοχείο τροφίμων στο ψυγείο, για 10 μέρες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!