Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα

Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα


Καλοκαίρι χωρίς φρέσκο ψάρι που μοσχοβολά θάλασσα και έχει γεύση Ελλάδας, δεν νοείται. Σε αυτή τη συνταγή οι γόπες μπαίνουν στην κατσαρόλα και μαγειρεύονται με τριμμένη ντομάτα, σέλινο και ρύζι. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που αγαπιέται απ’ όλη την οικογένεια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γόπες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στο μπολ τον πελτέ ντομάτας, στύβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν οι γόπες.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο, το νερό, τη δάφνη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε για 2΄-3΄ μέχρι να πάρει μια καλή βράση το Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα το ρύζι και τα λαχανικά.

Σβήνουμε τη φωτιά και στρώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τις γόπες. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ανάβουμε πάλι το μάτι στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για 15΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, όσο το φαγητό είναι ζεστό ή σερβίρεται χλιαρό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε τις γόπες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε στο μπολ τον πελτέ ντομάτας, στύβουμε μισό λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν οι γόπες.

Βήμα 2

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το σέλινο, το νερό, τη δάφνη και το ρύζι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε για 2΄-3΄ μέχρι να πάρει μια καλή βράση το Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα το ρύζι και τα λαχανικά.

Βήμα 4

Σβήνουμε τη φωτιά και στρώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος τις γόπες. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και ανάβουμε πάλι το μάτι στο μέτριο. Μαγειρεύουμε ξανά σε μέτρια φωτιά με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για 15΄, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, όσο το φαγητό είναι ζεστό ή σερβίρεται χλιαρό.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

«Τι θα κάνει στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν;», είναι η ερώτηση που ακούγεται πολύ αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι κατανοητό, όπως σημειώνει το...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τώρα, η ανακύκλωση τηγανέλαιου γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, μέσω μιας εφαρμογής που το παραλαμβάνει από την πόρτα του σπιτιού μας Εσείς τι κάνετε...

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...