Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κοπανάκια κοτόπουλου με φασολάκια και λιαστή ντομάτα

Κοπανάκια κοτόπουλου με φασολάκια και λιαστή ντομάτα


Κάθε εποχή, με κάθε πιθανό συνδυασμό υλικών και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το κοτόπουλο εμπνέει συνταγές για όλα τα γούστα. Εδώ τα κοπανάκια μαγειρεύονται με φρέσκα φασολάκια και λιαστές ντομάτες και σερβίρονται με φλοίδες από γραβιέρα Νάξου.

Καθαρίζουμε σε άφθονο νερό βρύσης τα φασολάκια, ή αν βρούμε τα αμπελοφάσουλα, και τις άκρες τους. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 100 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλα 50 ml από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30΄΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσοχή μην καεί το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φασολάκια ή τα αμπελοφάσουλα, την τριμμένη ντομάτα και τη λιαστή και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ προσθέτοντας τον ζωμό.

Στη συνέχεια γυρίζουμε όλα τα υλικά στο ταψί με τα κοπανάκια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 8΄-10΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα με πολύ λεπτές φλοίδες από γραβιέρα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε σε άφθονο νερό βρύσης τα φασολάκια, ή αν βρούμε τα αμπελοφάσουλα, και τις άκρες τους. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 100 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε άλλα 50 ml από το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 30΄΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσοχή μην καεί το σκόρδο.

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φασολάκια ή τα αμπελοφάσουλα, την τριμμένη ντομάτα και τη λιαστή και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ προσθέτοντας τον ζωμό.

Βήμα 4

Στη συνέχεια γυρίζουμε όλα τα υλικά στο ταψί με τα κοπανάκια. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 8΄-10΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτα με πολύ λεπτές φλοίδες από γραβιέρα και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Πολιτική

Με υψηλούς τόνους κατά του Νίκου Δένδια, με αφορμή τις δηλώσεις του από το Καστελλόριζο, μίλησε – μετά τον Ομέρ Τσελίκ – και ο...