γράφει ο
Στάθης Χαρπαντίδης
Η σπουδαία ελληνική «Γαστρονομία της Πυράς» βρήκε την θέση που τις αξίζει στη συνοικία του Βύρωνα, το 2ο Festival BBQ που διοργάνωσε ο Κρεοτέχνης Νίκος Κεχαγιάς τείνει να γίνει θεσμός.
Μπροστά από το κρεοπωλείο του Νίκου Κεχαγιά στήθηκαν από νωρίς οι φουφούδες από τον Κύπριο Χάρι Θεοδοσίου τον άνθρωπο που έχει φτάσει το ψήσιμο σε άλλο επίπεδο με τις δημιουργικές κατασκευές των ψησταριών που φτιάχνει αλλά και με τα ξεχωριστά κάρβουνα που χρησιμοποιεί από πυρήνα ελιάς τα οποία δίνουν επιπλέον αρώματα στο κρέας.
Ο ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν ένα ζωηρό φεστιβάλ με την γαστρονομία της πυράς σε πρώτο πλάνο.
Το καρέ της απόλαυσης συμπλήρωσε η σπινθηροβόλος γεύση των μπακάλικων πιπεριών που τηγάνιζε επί τόπου ο Σερραίος παραγωγός Πέτρος Άτσαλος.
Το φεστιβάλ bbq πλαισίωσαν επάξια η τοπική μικροζυθοποιία Marmita, το δικό μας ούζο του Βασίλη Ευστρατίου και οι οινοποιοί του Παγγαιορείτικου αμπελώνα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!