Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινά ribs σιγοψημένα με σος σόγιας και τζίντζερ

Χοιρινά ribs σιγοψημένα με σος σόγιας και τζίντζερ


Με διάθεση καλοκαιρινή, η παρέα απολαμβάνει και μοιράζεται στο κέντρο του τραπεζιού, πικάντικα και ζουμερά χοιρινά παϊδάκια σιγοψημένα με σος σόγιας και τζίντζερ. Ο καλύτερος μεζές για ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Αφήνουμε τα ribs εκτός ψυγείου για 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα γιακιτόρι, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ.  Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί (με την πλευρά των οστών προς τα κάτω) και το αλείφουμε
γενναιόδωρα με τη μαρινάδα χρησιμοποιώντας πινέλο.

Αφήνουμε τη μαρινάδα που θα περισσέψει στην άκρη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον, ή 5 ώρες ανάλογα με το βάρος του κρέατος. Κάθε μισή ώρα αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει.

Αν μετά από 3 ή 4 ώρες ψησίματος παρατηρήσουμε ότι η επιφάνεια του κρέατος αρχίζει να ξεροψήνεται, τότε καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην ακουμπά επάνω στο κρέας. Στο τέλος του ψησίματος μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 80°C και αφήνουμε τα ribs για άλλα 15΄-20΄ περίπου. Αν έχει περισσέψει μαρινάδα, μπορούμε με αυτήν να περιχύσουμε το κρέας 20΄ πριν τελειώσει το ψήσιμο. Σερβίρουμε αμέσως όσο τα ribs είναι ζεστά.

Styling: Τζαννής Σιφναίος -Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε τα ribs εκτός ψυγείου για 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα γιακιτόρι, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ.  Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί (με την πλευρά των οστών προς τα κάτω) και το αλείφουμε
γενναιόδωρα με τη μαρινάδα χρησιμοποιώντας πινέλο.

Βήμα 2

Αφήνουμε τη μαρινάδα που θα περισσέψει στην άκρη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον, ή 5 ώρες ανάλογα με το βάρος του κρέατος. Κάθε μισή ώρα αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει.

Βήμα 3

Αν μετά από 3 ή 4 ώρες ψησίματος παρατηρήσουμε ότι η επιφάνεια του κρέατος αρχίζει να ξεροψήνεται, τότε καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην ακουμπά επάνω στο κρέας. Στο τέλος του ψησίματος μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 80°C και αφήνουμε τα ribs για άλλα 15΄-20΄ περίπου. Αν έχει περισσέψει μαρινάδα, μπορούμε με αυτήν να περιχύσουμε το κρέας 20΄ πριν τελειώσει το ψήσιμο. Σερβίρουμε αμέσως όσο τα ribs είναι ζεστά.

Styling: Τζαννής Σιφναίος -Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελληνικό πρόγραμμα κουπονιών («voucher») ύψους 80 εκατ. ευρώ, για τη διάδοση της χρήσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών («Σχέδιο Voucher Gigabit») ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως η OpenAI επιδιώκουν να ξεπεράσουν απροσδόκητες καθυστερήσεις και προκλήσεις στην επιδίωξη ολοένα και μεγαλύτερων γλωσσικών μοντέλων, αναπτύσσοντας τεχνικές εκπαίδευσης που...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, μέσα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Ίαν Κάλουμ έχει μεγάλη συμβολή στη νεότερη σχεδιαστική εποχή της Jaguar. Tο 2010 παρουσίασε το πρωτότυπο C-X75 ως ένα όχημα που θα άλλαζε...