Συστατικά
1 ½ κιλό μηροί κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, κομμένοι σε κύβους 4-5 εκ. περίπου,
2 χρωματιστές πιπεριές, σε τετράγωνα 4-5 εκ. περίπου,
Μαϊντανός για πασπάλισμα,
Λεμόνια για το σερβίρισμα.
Μαρινάτα:
1/4 φλ. ελαιόλαδο,
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα,
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο,
2 λεμόνια, ο χυμός,
3-4 φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα,
1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, ή 1 γεμάτο κουταλάκι ξηρή,
Αλάτι, πιπέρι.
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάτας. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε και το ανακατεύετε να πιάσει μαρινάτα παντού. Το κρατάτε σκεπασμένο για τουλάχιστον ½ ώρα, ή καλύτερα περισσότερο, μέχρι και ένα βράδυ στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά (Medium-high heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα, τραβάτε λίγα στα πλευρά για να πέσει η θερμοκρασία και βάζετε απάνω την σχάρα για να ζεσταθεί καλά. Αν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια/καλαμάκια, τα βάζετε σε μια λεκάνη να μουλιάσουν καλά.
Βγάζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα του, τινάζοντας τα κομμάτια για να φύγει ότι κόλλησε απάνω (κρατάτε τη μαρινάτα). Τα περνάτε στα σουβλάκια, όχι πολύ σφικτά και βάζοντας ανάμεσα κομμάτια πιπεριάς.
Ψήνετε τα σουβλάκια για 15-20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά και αλείφοντάς τα κάθε τόσο με τη μαρινάτα τους. Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με μαϊντανό και τα συνοδεύετε με λεμόνι.
Σημείωση: Μπορείτε, αν θέλετε, όταν ψηθούν τα σουβλάκια να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγο σουμάκι. Τους πάει πολύ!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!