1 φακελάκι ζελέ (τζέλλυ) πορτοκάλι (το ένα από τα δύο του πακέτου)
1 φλ. καυτό νερό
450 γρ. ροδάκινο σε σιρόπι σε φέτες Del Monte
2 κουταλιές (κοφτές) µέλι
1/4 κουταλάκι εσάνς αµυγδάλου (προαιρετικά)
½ φλ. κρέµα γάλακτος
Φετάκια ροδάκινου Del Monte για γαρνίρισµα
∆ιαλύετε το ζελέ πορτοκάλι στο ζεστό νερό σε ένα µεγάλο µπολ και αφήνετε το µίγµα στην άκρη να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρό. Στο µεταξύ, χτυπάτε στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ τα ροδάκινα Del Monte µε το µέλι και το εσάνς αµυγδάλου (αν θα βάλετε). Αδειάζετε τα αλεσµένα ροδάκινα Del Monte στο µπολ µε το ζελέ και τα ανακατεύετε για να οµογενοποιηθεί το µίγµα.Το σκεπάζετε και το κρατάτε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα (θα αρχίζει να πήζει).Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει σε σαντιγί και την κρατάτε στο ψυγείο.
Μετά τη 1 ½ ώρα, βγάζετε το µπολ µε το µίγµα από το ψυγείο και το χτυπάτε µε το µίξερ σε ψηλή ταχύτητα, για 5 περίπου λεπτά, µέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αδειάζετε µέσα στο µπολ τη σαντιγί και την ενσωµατώνετε ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.
Μοιράζετε τη µους σε 6-8 µπολάκια ή κούπες και τις κρατάτε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες πριν τις σερβίρετε, γαρνίροντάς τις, αν θέλετε, µε λεπτά φετάκια ροδάκινου Del Monte.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!