Εδώ και πολλά χρόνια η διαφήμιση έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και ενίοτε τις κάνει άνω-κάτω, ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τα παιδιά μας. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς εννοούμε…
- Οι διαφημίσεις δημιουργούν επίπλαστες ανάγκες στο παιδί. Μπορεί δηλαδή να μην είχε σκεφτεί ότι θέλει κάτι ή να μη γνώριζε καν την ύπαρξή του, όμως η διαφήμιση το κάνει να το θέλει απεγνωσμένα.
- Μέσα από το «βομβαρδισμό» διαφημίσεων σε τηλεόραση, διαδίκτυο κτλ, το παιδί γίνεται ακόρεστο και ανικανοποίητο αν οι γονείς δε βάζουν φρένο στις παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις του.
- Σε πολλές περιπτώσεις, το παιδί εκδηλώνει επιθετικότητα όταν διαπιστώνει ότι δε σπεύδουν οι γονείς του να του αγοράσουν κάθε τι που ζητάει, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη διατάραξη της μεταξύ τους σχέσης.
- Μην αντιδράτε απότομα στα αιτήματα του παιδιού, παρά εξηγήστε του γιατί δεν είναι εφικτό να απαντάτε θετικά σε ό,τι ζητάει. Είτε αυτό έχει να κάνει με αντικειμενική οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζετε λόγω εποχής, είτε επειδή υπάρχουν σημαντικότερες προτεραιότητες αυτόν τον καιρό, είτε οτιδήποτε άλλο.
- Εξηγήστε επίσης στο παιδί ότι οι διαφημίσεις δεν παρουσιάζουν ακριβώς όπως είναι τα διάφορα προϊόντα. Σκοπός τους είναι να τα ωραιοποιήσουν, ακριβώς για να «προκαλέσουν» τον καταναλωτή να τα κάνει δικά του άμεσα.
- Τέλος, να έχετε στο μυαλό σας ότι η έλλειψη ενασχόλησης με τις επιθυμίες του μικρού σας ή η απουσία εξηγήσεων στις συνεχείς αρνήσεις να του αγοράσετε κάτι, θα του δημιουργήσει την εντύπωση ότι δε σας απασχολούν οι επιθυμίες του.
Πηγή: mother.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!