Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Δέσποινα Βανδή: «Για μένα ο Κεμάλ είναι σφαγέας των Ελλήνων»

Δέσποινα Βανδή: «Για μένα ο Κεμάλ είναι σφαγέας των Ελλήνων»


Νέες λεπτομέρειες για όλα όσα συνέβησαν στο Τσεσμέ και οδήγησαν στην ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η Δέσποινα Βανδή όπως έχει γίνει γνωστό, όταν είδε πάνω στη σκηνή την αφίσα του Κεμάλ λίγο πριν τη συναυλία, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να βγει να τραγουδήσει. Αρχικά, φέρεται η τραγουδίστρια να πρότεινε αντί του Κεμάλ, να υπάρχει η τουρκική και η ελληνική σημαία. Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να πολιτικοποιήσουν μια συναυλία, η οποία γινόταν για καλό σκοπό. 

Οι διοργανωτές ωστόσο αρνήθηκαν την πρότασή της. Φέρεται μάλιστα να της απάντησαν, όταν ζήτησε να αποσυρθεί η αφίσα του Κεμάλ, πως «εδώ ο Κεμάλ είναι σύμβολο της Δημοκρατίας», με τη Δέσποινα Βανδή να απαντά πως «για μένα ο Κεμάλ είναι σφαγέας των Ελλήνων».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Αποκλειστικό | Δ. Βανδή: «Αφήστε την τουρκική σημαία, αλλά ανεβάστε και την ελληνική – Για μένα ο Κεμάλ είναι σφαγέας Ελλήνων»”,”description”:”«Κατεβάστε τον Κεμάλ αλλιώς δεν τραγουδάω», είπε η Δέσποινα Βανδή στους Τούρκους των διοργανωτών”,”thumbnailUrl”:”https://imageservicethumbs.glomex.com/dC1icG1lNTVkMGd6N2QvMjAyNC8wNy8xOC8xNy80Nl80NV82Njk5NTUwNTdkYjQ3LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT4M59S”,”uploadDate”:”2024-07-18T17:48:19.000Z”,”contentUrl”:”https://video-websearch-indexing.mes.glomex.cloud/bc4ce2/v-d2sun59c4swp.mp4″,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1wlab91h3i&playlistId=v-d2sun59c4swp”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Παροξυσμός στα τουρκικά ΜΜΕ για τη «θρασύτατη» Δέσποινα Βανδή

Θέμα σε ΜΜΕ στην Τουρκία έγινε η ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στο Τσεσμέ, καθώς η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν δέχθηκε να κάνει εμφανιστεί κάτω από αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Δύο εφημερίδες παρουσιάζουν το θέμα της άρνησης της Δέσποινας Βανδή να τραγουδήσει, στα πρωτοσέλιδά τους, η είδηση έπαιξε και σε όλα τα δελτία ειδήσεων χθες, ενώ κυριαρχούσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το δημοσίευμα της Hürriyet αναφέρει πως στην Ελλάδα «γίνεται πάντα μια εκστρατεία λιντσαρίσματος με όσους καλλιτέχνες δεν ανταποκρίνονται στο εθνικιστικό συναίσθημα στη χώρα».  

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Sözcü αφιερώνει όλο της το πρωτοσέλιδο στην «προκλητική Ελλάδα», η οποία «ξύνεται» και παίζει με την υπομονή των Τούρκων. Η εφημερίδα απαριθμεί τρεις τρόπους με τους οποίους η χώρα μας υποτίθεται ότι προκαλεί στην 50 επέτειο της εισβολής και κατοχής των Τούρκων στο νησί της Κύπρου, έχοντας μεταξύ άλλων «βάλει χέρι σε 20 νησιά μας [σ.σ. τουρκικά]». Προσθέτει δε η εφημερίδα ότι σαν να μην έφτανε αυτό «ύψωσαν ελληνική σημαία στη Ρω».

Σε ένα σημείο του πρωτοσέλιδου περνάει και στο θέμα της Βανδή, αναφέροντας ότι η «θρασύτατη» τραγουδίστρια αρνήθηκε να τραγουδήσει μπροστά σε αφίσα του Ατατούρκ με το «τουρκικό λαό να απαντά ότι κανείς δεν θα μας κάνει να κατεβάσουμε το πρόσωπο του Ατατούρκ».

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Türkiye που εκδίδουν οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι κάνει λόγο για «θρασύτατη, ξεδιάντροπη» τραγουδίστρια.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...