Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Αυτά έκανε ο Κοϊτά στη χρονιά-απογείωση πριν έρθει στην Ένωση

Αυτά έκανε ο Κοϊτά στη χρονιά-απογείωση πριν έρθει στην Ένωση


Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά έγινε το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα έκανε στην περσινή μαγική του σεζόν στη Σεντ Τρούιντεν.

Η ΑΕΚ έκανε μια ακόμα κίνηση και ενισχύθηκε στη μεσοεπιθετική της γραμμή, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου Μαυριτανού μεσοεπιθετικού, Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Ένωση.

Έτσι η Ένωση έφτασε αισίως τις τέσσερις μεταγραφές στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι (μετά τους Μπρινιόλι, Στρακόσα και Περέιρα) και φυσικά θα συνεχίσει τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, παλεύοντας αυτήν του Έρικ Λαμέλα, ενός ποδοσφαιριστή με σπουδαία καριέρα στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά έρχεται για να ενισχύσει την Ένωση στο αριστερό άκρο της επίθεσης και να τη μοιραστεί με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που επίσης χρησιμοποιήθηκε πολύ σε αυτή τη θέση την περασμένη διετία.

Όλη του την ποδοσφαιρική ζωή την έχει περάσει στο Βέλγιο, όντας μέλος των τμημάτων υποδομής της Γάνδης, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Κόορτραϊκ, Μπέβερεν και τη Σεντ Τρούιντεν με την οποία έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Την περσινή σεζόν ο Μαυριτανός μεσοεπιθετικός (είναι κάτοχος βελγικού διαβατηρίου) έκανε το ξεπέταγμά του με τη Σεντ Τρούιντεν, παίζοντας είτε σαν αριστερός εξτρέμ είτε ως οκταροδεκάρι και το SPORT24 σάς παρουσίαζει όσα έκανε την περσινή σεζόν στη Pro League και μπορεί να προσφέρει και στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Αυτά έκανε ο Κοϊτά την περσινή σεζόν στη Σεντ Τρούιντεν

Ο Κοϊτά ήταν ο πρώτος σκόρερ της Σεντ Τρούιντεν την περσινή σεζόν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο βελγικό πρωτάθλημα και έκτος συνολικά με 15 γκολ. Τα τρία εξ αυτών ήταν με πέναλτι ενώ αστόχησε και σε δύο (είχε συνολικά 3/5 πέναλτι).

Η συνολικά αξία των προσπαθειών του ήταν 11.84 xGoals (η διαφορά σε σχέση με τα γκολ που πέτυχε είναι +3.16 xGoals). Ο Κοϊτά την περσινή σεζόν σούταρε 3.8 φορές ανά παιχνίδι και βρήκε στόχο (δηλαδή κατέληξε εστία) 1.4 φορές εξ αυτών, ενώ έχασε έξι μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το δυνατό του σημείο και στο οποίο ξεχώρισε σαν τη μύγα μες το γάλα ήταν οι ντρίμπλες. Ο 25χρονος διεθνής είχε 2.8 πετυχημένες ντρίμπλες ανά ματς και ο μοναδικός που τον ξεπέρασε την περσινή σεζόν ήταν ο Ετζούκε (τον οποίο απέκτησε η Σεβίλλη). Ο Κοϊτά πηγαίνει συχνά στο ένας εναντίον ενός έχοντας αρκετά μεγάλη επιτυχία, δείχνοντας ότι θα προσφέρει λύσεις σε μια κλειστή άμυνα.

Στο κομμάτι της δημιουργίας συνείσφερε λιγότερο σε σχέση με αυτό του σκοραρίσματος, καθώς το κοντέρ έγραψε τρεις ασίστ, αν και οι Expected Assists του έφτασαν τα 4.55. Συνολικά ήταν από τους κορυφαίους δημιουργούς των Βέλγων, φτιάχνοντας συνολικά επτά μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Κατά μέσο όρο είχε 50 ενέργειες ανά ματς, έφτιαχνε 1.3 τελική για την ομάδα του, ενώ κατά κύριο λόγο οι πάσες που επιχειρούσε ήταν στην επίθεση.

Η συνεισφορά του στην άμυνα ήταν μικρότερη σε σχέση με την επίθεση, ωστόσο το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι πέρυσι ανακτούσε την κατοχή της μπάλας 4.3 φορές ανά παιχνίδι.

Αυτά ήταν τα πιο αξιοσημείωτα νούμερα του Κοϊτά στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του και αυτή που μαγνήτισε τα βλέμματα περισσότερο από κάθε άλλο καλοκαίρι, για να έρθει τελικά στην Ένωση που έβγαλε από τα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό (τέσσερα εκατομμύρια ευρώ) για να τον αποκτήσει.

Ο Αλμέιδα έχει στη φαρέτρα του έναν πολύ ποιοτικό και σε καλή ηλικία ποδοσφαιριστή που θα πλαισιώσει τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, ότι δηλαδή δεν έκανε ο Ροντόλφο Πισάρο την περσινή σεζόν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Μαγαζίνο

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν φορές που το παιδί σας θα λειτουργήσει αντιδραστικά όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κάτι που μόνο τυχαία δε...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Για πρώτη φορά το GP της Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε χωρίς κίτρινες σημαίες, χωρίς Safety Cars, και με μόλις δύο εγκαταλείψεις  λόγω μηχανικής...

Αθλητικά

Σε μία αψυχολόγητη ενέργεια προχώρησε ένας ποδοσφαιριστής στην αγγλική Championship (β’ κατηγορία) καθώς δάγκωσε αντίπαλό του. Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος του αγώνα...