Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

5 οφέλη του πράσινου τσαγιού για το δέρμα

5 οφέλη του πράσινου τσαγιού για το δέρμα


Tο πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα τόσο στη ζεστή όσο και την κρύα εκδοχή του. Όμως, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του φυσικού συστατικού πέραν από τα οφέλη του για τον οργανισμό, αναβαθμίζουν τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, αντιστρέφοντας τα σημάδια γήρανσης.

Διάβασε παρακάτω τα 5 οφέλη του πράσινου τσαγιού για το δέρμα.

  • Μειώνει τη μελάγχρωση του δέρματος

Ορισμένες μελέτες έχουν αποδείξει την ικανότητα του πράσινου τσαγιού να αναστέλλει δυνητικά την τυροσινάση , ένα ένζυμο που συμβάλλει στη μελάγχρωση του δέρματος. Αναστέλλοντας το ένζυμο, υπάρχει δυνατότητα μείωσης της μελάγχρωσης στο δέρμα.

  • Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και στην προώθηση του καλύτερου ύπνου

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καλύτερα τα επίπεδα άγχους μας. Το πράσινο τσάι έχει ένα ειδικό αμινοξύ που ονομάζεται L-θεανίνη κι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόκληση της απόκρισης χαλάρωσης και μπορεί ακόμη και να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.

  • Συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας και τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

  • Mειώνει τη φλεγμονή στο δέρμα

Η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Η μικρότερη φλεγμονή έχει συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και μας βοηθά να διατηρήσουμε ισχυρότερα οστά. Η προσθήκη πράσινου τσαγιού στη ρουτίνα μας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσουμε το δέρμα μας με τα αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να βοηθήσουν στη φυσική διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος.

  • Βελτιώνει τη μνήμη

Μελέτες που εξετάζουν τον εγκέφαλο «με ειδική απεικόνιση» δείχνουν ότι μετά την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, ο εγκέφαλος μπόρεσε να κάνει καλύτερες συνδέσεις. Το πράσινο τσάι δεν οξειδώνεται πλήρως με τον τρόπο που οξειδώνεται το μαύρο τσάι, επομένως διατηρεί το πράσινο χρώμα των φύλλων. Τείνει να έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις μιας πολυφαινόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας που ονομάζεται γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), οι οποίες έχουν επιδείξει μια σειρά από οφέλη για την περιποίηση του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών επιδράσεων.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια...