Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία, ολυνύχτια μάχη με εστίες αναζωπύρωσης

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία, ολυνύχτια μάχη με εστίες αναζωπύρωσης


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:05

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Η φωτιά, όπως τονίζει ο υπουργός, που βρίσκεται στο σημείο, έχει εστίες “που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης”. Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Κορινθία.

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

“14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες μας, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εναέρια θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως. Όλοι τους έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη και τους ευχαριστώ από καρδιάς”. 

Νωρίτερα η φωτιά δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ ήταν δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας Θανάσης Μανάβης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, οι οποίοι έπιασαν νωρίτερα τις μάνικες και συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ ο κ. Μανάβης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

“Οι αρμόδιοι κωφεύουν άπαντες. Πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί μία λύση. Δεν μπορεί πλέον ο Δήμος Βέλου – Βόχας να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού. Ως πού θα φτάσει αυτό; Κάποια στιγμή πρέπει και οι αρμόδιοι να ασχοληθούν με το πρόβλημά μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη επίσης νωρίτερα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Στιμάγκας Κορινθίας, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Δασική Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Στιμάγκας Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών “.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ύστερα από 31 κληρώσεις χωρίς μεγάλο νικητή, το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει απόψε το αστρονομικό έπαθλο των 14,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τζακ ποτ...

Ελλάδα

Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια, οικογένεια και φίλοι τέλεσαν το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής,...

Πολιτική

Στην Αθήνα φαίνεται πως επέστρεψε χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την περιοδεία του στην Άρτα. Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πρώην...

Ελλάδα

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στο Άγιο Όρος, με τον πιο ισχυρό από αυτούς να καταγράφεται στις 12:50 και να είναι...