Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Βίντεο: Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές, καίγονται εγκαταστάσεις

Βίντεο: Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές, καίγονται εγκαταστάσεις


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά σε αύλειους χώρους εργοστασίων. Λϊγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης η εικόνα της φωτιάς ήταν βελτιωμένη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά έχει μπει σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ καίγονται και αποθήκες. Ακούγονται συνέχεια εκρήξεις.

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ άερα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι μεγάλες και βοηθούν και οι όμοροι δήμοι», δήλωσε στο protothema.gr o κ. Βρεττός.

Δείτε βίντεο


















Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (13)











Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (12)













Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (10)














Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (6)










Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (11)










Μεγάλη πυρκαγιά στη λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές (8)



Στο σημείο έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ ήχησε δύο φορές και το 112. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής λίγο μετά τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν και σε 76 πυροσβέστες με 22 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου, ενώ στη 1 τα ξημερώματα οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 88 πυροσβέστες με 24 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. 

Σε ο,τι αφορά το ογκολογικο νοσοκομείο Αγιοι Ανάργυροι, η πυρκαγιά δεν το επηρεάζει προς το παρόν. Ωστόσο, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου είναι σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ όπως και με την πυροσβεστική ώστε να ενημερωθούν αν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενέργειες για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καλώντας όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών »







neo112

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στα όρια δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στα όρια Δήμων Αχαρνών και Μεταμόρφωσης (Ρέμα Χελιδονούς). Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».







alert112

Δείτε φωτογραφίες

Παράλληλα συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διενεργούνται λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών 1) στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας, 2) στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας, 3) στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.

Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ. Στην περιοχή έσπευσε και δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Δούκας: Να μας πει ο Ανδρουλάκης αν μπορώ ως δήμαρχος να είμαι και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Εκβιασμοί – ΠΑΣΟΚ: Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα δύο μελών που εμπλέκονται στο κύκλωμα



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια, οικογένεια και φίλοι τέλεσαν το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής,...

Πολιτική

Στην Αθήνα φαίνεται πως επέστρεψε χθες το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την περιοδεία του στην Άρτα. Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πρώην...

Μαγαζίνο

Το υπερπολυτελές σπίτι στη Χαβάη όπου ο Justin Bieber έκανε τις διακοπές του το 2015 πουλήθηκε για 6,25 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο χρόνια...

Ελλάδα

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες στο Άγιο Όρος, με τον πιο ισχυρό από αυτούς να καταγράφεται στις 12:50 και να είναι...