Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 37χρονος που είχε συλληφθεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 37χρονος που είχε συλληφθεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας


Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Απέδωσε την εμπλοκή του στο επάγγελμά του ως μηχανικός σε ζητήματα ασφαλείας Διαδικτύου αλλά δεν έπεισε την έδρα

Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ένα αρχείο με δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου που απεικόνιζαν ανηλίκους κάτω των 15 ετών.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία έτσι όπως του αποδόθηκε στην κακουργηματική της μορφή. Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ανέφερε ότι απέκτησε το συγκεκριμένο υλικό στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web), όπου πραγματοποιούσε αναζητήσεις λόγω της ενασχόλησής του ως μηχανικός με ζητήματα ασφαλείας του Κυβερνοχώρου.

Φέρεται δε, να απέδωσε στην «περιέργειά του» το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αρχείο περιήλθε στην κατοχή του, ενώ «αμέλησε», όπως είπε, να το διαγράψει.

Δεν έπεισε όμως με τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα τού έδειξαν τον «δρόμο» προς τη φυλακή.

Η σύλληψη

Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνελήφθη ένας 37χρονος στη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ διαπιστώθηκε να κατέχει αρχεία με πορνογραφικό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται ανήλικοι.

Εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει κρατούμενος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...