Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Πούτιν: Προσφέρει τμήμα της Κριμαίας για να τελειώσει ο πόλεμος

Πούτιν: Προσφέρει τμήμα της Κριμαίας για να τελειώσει ο πόλεμος


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να μοιραστεί την κυριαρχία της Κριμαίας με την Ουκρανία, σύμφωνα με ένα εκπληκτικό “νέο ειρηνευτικό σχέδιο”, τις πληροφορίες για το οποίο δημοσιεύει η MailOnline.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αρχηγός του Κρεμλίνου  έστειλε τον έμπιστο υπουργό του των Εσωτερικών, Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ στις ΗΠΑ, με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε ο δικτάτορας, λένε πηγές τόσο στη Μόσχα όσο και στο Κίεβο. Παρά τις κυρώσεις που του είχαν επιβληθεί, ο Κολοκόλτσεφ εισήλθε στις ΗΠΑ δήθεν για να συμμετάσχει σε συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας στον ΟΗΕ.

Αλλά αυτό ήταν ένα τέχνασμα που του επέτρεψε να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με ένα VIP αεροπλάνο από τον προεδρικό στόλο του Πούτιν, για να μεταφέρει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ τα πραγματικά αιτήματα του δικτάτορα για μια ειρηνευτική συμφωνία, όπως υποστηρίζεται.

 

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος της ουκρανικής τηλεόρασης Ντμίτρι Γκόρντον δήλωσε ότι είχε λάβει λεπτομέρειες για το πακέτο από “τις πηγές των μυστικών υπηρεσιών μας”, ενώ το ρωσικό κανάλι Telegram Gosdumskaya – το οποίο επικαλείται εσωτερικές πηγές στη Μόσχα – ανέφερε ξεχωριστά μια παρόμοια σειρά απαιτήσεων του Πούτιν.

Το πακέτο είναι πιθανό να είναι απαράδεκτο για την Ουκρανία, η οποία θα πρέπει να παραχωρήσει τεράστιες εκτάσεις του εδάφους που έχει χάσει μετά την ρωσική εισβολή και να μην μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά είναι ένα σχέδιο με παραχωρήσεις της Ρωσίας, σε σχέση με τις απαιτήσεις του Πούτιν που είχαν δημοσιευτεί τον Μάιο.

Με βάση την πρόταση, ο Πούτιν θα βγει από τον πόλεμο κερδισμένος.  “Ο κύριος σκοπός της άφιξής του [του Κολοκόλτσεφ] ήταν να παραδώσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ρωσίας στις αμερικανικές αρχές”, δήλωσε ο Γκόρντον, ο οποίος είπε ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο του Πούτιν “για τον τερματισμό του πολέμου”.

Τα αιτήματα ήταν ότι η Ουκρανία πρέπει να αποσυρθεί πλήρως από τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, οι οποίες είναι πλέον εν μέρει προσαρτημένες από τη Ρωσία.  Αλλά η Ρωσία θα παρέδιδε στην Ουκρανία τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια και την κοντινή πόλη Enerhodar.  Και θα συζητούσε την πιθανή μεταφορά των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορίζια στον έλεγχο της Ουκρανίας.

Η Κριμαία θα γινόταν μια “ειδικά αποστρατιωτικοποιημένη διοικητική περιοχή με διπλή υπαγωγή στην Ουκρανία και τη Ρωσική Ομοσπονδία”. Όλα αυτά αν μπορούσε να γίνει δεκτή η πρόταση, όπως υποβλήθηκε.

‘Η Ουκρανία πρέπει να αναλάβει νομικά δεσμευτικές διεθνείς εγγυήσεις, ώστε να μην εμποδίσει την παροχή νερού στην Κριμαία’, δήλωσε ο Γκόρντον, διαβάζοντας από ένα έγγραφο. Ο Πούτιν κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα το 2014 και υποσχέθηκε ότι δεν θα την επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία θα ελέγχει επίσης μια “αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη” 62 μιλίων κατά μήκος του ποταμού Ντνίπρο.  Ο ουκρανικός στρατός θα είχε νόμιμο μέγιστο μέγεθος και η χώρα θα αποκλειόταν από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που επιδιώκει ο Ζελένσκι, αλλά επουδενί λόγω θα δεχόταν ο Πούτιν.  Ωστόσο, ο Πούτιν δεν θα επιδιώξει να εμποδίσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.  Η Δύση θα προχωρούσε σε άρση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς και στον τραπεζικό τομέα.

Ο Γκόρντον έδωσε το μέγεθος του στρατού ως 350.000, αλλά το κανάλι Gosdumskaya Telegram είπε 150.000. Η συνάντηση του ΟΗΕ στην οποία συμμετείχε ο Ρώσος υπουργός ήταν ένας “ελιγμός αντιπερισπασμού”, δήλωσε ο Γκόρντον.

Οι περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ δεν μπορούν να περάσουν  στον έλεγχο της Ουκρανίας, διότι αυτό θα προκαλέσει, όπως λένε οι Ρώσοι, μια γενοκτονία του πληθυσμού της περιοχής, το ένα τρίτο του οποίου συμμετείχε στις εχθροπραξίες εναντίον της Ουκρανίας”, δήλωσε ο Γκόρντον.

Δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο από τις ΗΠΑ, την Ρωσία ή την Ουκρανία σχετικά με τις υποτιθέμενες παρασκηνιακές επαφές που αφορούν την επίσκεψη του Κολοκόλτσεφ. Είναι ενδιαφέρον ότι το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού εθεάθη μαζί με το αεροσκάφος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, καθώς έφτασε στην Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ έχει ορκιστεί ότι θα μπορούσε να σταματήσει γρήγορα τον εξουθενωτικό πόλεμο εάν επανεκλεγεί και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα περιλάμβανε την παραχώρηση εδαφών από την Ουκρανία σε αντάλλαγμα για εγγυήσεις ασφαλείας που δεν θα ήταν παρά ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Κολοκόλτσεφ, 63 ετών, ήταν επί 12 χρόνια υπουργός Εσωτερικών του Πούτιν και επικεφαλής της ρωσικής αστυνομίας.

Ο Κολοκόλτσεφ, πρώτος αριστερά, ετοιμάζεται να χαιρετίσει τον Πούτιν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...