Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Η Volvo εκδίδει τα πρώτα διαβατήρια μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα

Η Volvo εκδίδει τα πρώτα διαβατήρια μπαταριών για ηλεκτρικά μοντέλα


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν μακριά χωρίς να επιδείξουν διαβατήριο που να αποδεικνύει την ταυτότητα και τη χώρα προέλευσής τους. Οι μπαταρίες EV της Volvo θα γίνουν οι πρώτες που θα αποκτήσουν κάτι παρόμοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Reuters, η Volvo εγκαινιάζει ένα σύστημα διαβατηρίων για τις μπαταρίες του SUV EX90, πολύ πριν από την υποχρεωτική έκδοση αντίστοιχων εγγράφων που έχει αποφασίσει η Ευρώπη για τον Φεβρουάριο του 2027. Το διαβατήριο θα επιβεβαιώνει την προέλευση των πρώτων υλών που μπήκαν στη μπαταρία, λεπτομέρειες σχετικά με το ανακυκλωμένο περιεχόμενο και το αποτύπωμα άνθρακα.

Αλλά το διαβατήριο θα εμφανίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας, γεγονός που θα βοηθήσει να είναι ήσυχοι οι αγοραστές όταν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά μεταχειρισμένων  και θα διευκολύνει την εκτίμηση της αξίας τους.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια βασική έκδοση του διαβατηρίου σαρώνοντας έναν κωδικό QR στην πόρτα του οδηγού, αναφέρει η έκθεση, ενώ μια πιο λεπτομερής έκδοση θα παραδίδεται στις αρχές και πιθανώς θα είναι προσβάσιμη από τους αντιπροσώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία πίσω από τα διαβατήρια EX90, η οποία, σύμφωνα με τη Volvo, θα επεκταθεί τελικά σε ολόκληρη τη γκάμα των EV και προσθέτει 10 δολάρια στο κόστος ενός αυτοκινήτου, αναφέρει το Reuters, έχει αναπτυχθεί από τη νεοφυή εταιρεία Circulor με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και καθιστά δυνατή την ανίχνευση των υλικών των μπαταριών από ένα αυτοκίνητο μέχρι το ορυχείο από το οποίο σκάφτηκαν.

Μπορεί ακόμη και να ελέγξει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και να εξετάσει πόσο από την ενέργεια ενός προμηθευτή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές για να υπολογίσει ένα συνολικό ποσοστό αποτυπώματος άνθρακα για το πακέτο. Η Volvo έχει επενδύσει στην Circulor, όπως και η Jaguar Land Rover.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης της εμπορικής στρατηγικής της KOSMOCAR και του Δικτύου της ανέλαβε ο έμπειρος μάνατζερ Αριστείδης Αραβανής. Η KOSMOCAR...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Εκεί που νομίζαμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πολυπληθής, ένας άλλος παίκτης θέλει να μπει στο παιχνίδι....

Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη...

Οικονομία

Τρεις βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις», ύψους 105,60 εκατ. ευρώ, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη...