Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Σύμη: «Δύσκολο να χάθηκε, πήρε άλλο μονοπάτι ή έπεσε στη θάλασσα» – Ο δήμαρχος για τον δημοσιογράφο του BBC

Σύμη: «Δύσκολο να χάθηκε, πήρε άλλο μονοπάτι ή έπεσε στη θάλασσα» – Ο δήμαρχος για τον δημοσιογράφο του BBC


Σε εξέλιξη βρίσκεται μια τεράστια επιχείρηση αναζήτησης για τον αρθρογράφο της Daily Mail και παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, ο οποίος εξαφανίστηκε στη Σύμη με τα ίχνη του να αγνοούνται από χθες Τετάρτη (05/06/2024).

Ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC και γκουρού της υγιεινής διατροφής, βρισκόταν μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στη Σύμη για διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το μεσημέρι ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης. Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι ο 67χρονος, ο οποίος δεν φέρεται να είχε θέματα με την υγεία του, αποφάσισε να επιστρέψει πεζός στο Γυαλό.

Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τα ίχνη του αγνοούνται.

«Ακολούθησε άλλο μονοπάτι ή έπεσε στη θάλασσα» – Τι είπαν στο BBC News ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Σύμης για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο BBC News ανέφερε ότι οι πυροσβέστες που διεξήγαγαν την έρευνα τον ενημέρωσαν ότι θεωρούν αδύνατο να ήταν ακόμα εκεί ο Dr Michael Mosley. Ο κ. Παπακαλοδούκας πιστεύει ότι είναι πιθανό ο Dr  Mosley είτε να «ακολούθησε άλλο μονοπάτι» ή να έπεσε στη θάλασσα.

«Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο. Επομένως, αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», ανέφερε στο BBC News.

Η επιχείρηση διάσωσης του δημοσιογράφου, επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι του νησιού, καθώς μια γυναίκα τον είδε εκεί χθες Τετάρτη, όπως δήλωσε στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Σύμης, Ηλίας Τσάσκας.

Προσέθεσε ότι η περιοχή θεωρείται επικίνδυνη, αλλά επικεντρώθηκε ξανά στη μαρτυρία της γυναίκας που, όπως υποστηρίζει, τον είδε σε ασφαλές μέρος του δρόμου στο Πέδι.

«Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη» – O δήμαρχος Σύμης στο Live News

Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας μίλησε στην εκπομπή Live News και αποκάλυψε πως πληροφορίες θέλουν τον παρουσιαστή να έφτασε από την παραλία στο Πέδι και μάλιστα να έχει μιλήσει με έναν άνδρα και μια γυναίκα.

«Όλο το νησί είναι ανάστατο. Έχουν βγει οι εθελοντές του νησιού και οι υπηρεσίες και ψάχνουν να τον βρουν. Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία, του Αγίου Νικολάου, περπάτησε το μονοπάτι που είναι 10-15 λεπτά και έφτασε στο Πέδι, που είναι κατοικημένη περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο άνθρωπος είχε πάει για μπάνιο και πληροφορίες θέλουν να έχει μιλήσει με μια γυναίκα αφότου έφυγε από την παραλία και άλλες με έναν άνδρα στο Πέδι. Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη, νομίζω και κάτι να έπαθε, απο χθες το βράδυ που ψάχνουν και οργώνουν το Πέδι, κάποιο ίχνος θα είχαμε βρει.

Η παραλία είναι προσβάσιμη με τα πόδια, δεν υπάρχει υψόμετρο. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν έχει πάθει κάτι, κάπου θα έχει πάει ο άνθρωπος. Εκτός αν λένε ότι τον είδαν στο Πέδι, ενώ δεν τον είδαν».

Έκκληση στο Facebook για τον εντοπισμό του

Μια έκκληση που έλεγε ότι αγνοείται δημοσιεύτηκε σε μια τοπική ομάδα στο Facebook την Τετάρτη, μαζί με μια φωτογραφία του Dr Mosley φορώντας μπλε καπέλο, μπλουζάκι πόλο και σορτς.
Στο μέρος που διέμενε με τη σύζυγό του, η οποία δήλωσε την εξαφάνισή του, βρέθηκε το τηλέφωνο του 67χρονου Βρετανού δημοσιογράφου τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από χθες.

Έγραψαν: «Έχετε δει αυτόν τον άνδρα; Ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 13.30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν. Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι γνωστό πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς, καθώς έχει εμφανιστεί στο BBC. Η αστυνομία και η ακτοφυλακή έχουν ενημερωθεί και στην έρευνα εντοπισμού συμμετέχει και η ΕΜΑΚ».

Η ανάρτηση στο Facebook

Από το πρωί εντατικές έρευνες διενεργούνται με τη χρήση drone σε ξηρά και θάλασσα στη Σύμη, για τον εντοπισμό του γνωστού και βραβευμένου δημοσιογράφου του BBC, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για διακοπές.

Η περιοχή από όπου πιστεύεται ότι πέρασε ο Dr Mosley για να επιστρέψει στο Γυαλό πεζός είναι κατά τμήματα αδιάβατη και επικίνδυνη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η σύζυγος δήλωσε την εξαφάνισή του

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η σύζυγος του δημοσιογράφου έκανε δήλωση εξαφάνισης του 67χρονου στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Σε αυτές συμμετέχουν εκτός την αστυνομία και το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα, η Πυροσβεστική, ενώ όπως προαναφέρθηκε γίνεται χρήση drone και σύντομα πρόκειται να μεταβεί στο νησί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που θα συνδράμει στις έρευνες.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Μαγαζίνο

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν φορές που το παιδί σας θα λειτουργήσει αντιδραστικά όταν έρθει η ώρα του φαγητού, κάτι που μόνο τυχαία δε...

Αυτοκίνητο

Του Γιώργου Παλληκάρη Για πρώτη φορά το GP της Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε χωρίς κίτρινες σημαίες, χωρίς Safety Cars, και με μόλις δύο εγκαταλείψεις  λόγω μηχανικής...

Αθλητικά

Σε μία αψυχολόγητη ενέργεια προχώρησε ένας ποδοσφαιριστής στην αγγλική Championship (β’ κατηγορία) καθώς δάγκωσε αντίπαλό του. Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος του αγώνα...