Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φαγητό μετά το μπάνιο: 9 ταβέρνες εντός Αττικής

Φαγητό μετά το μπάνιο: 9 ταβέρνες εντός Αττικής


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι θάλασσες εντός και εκτός Αττικής έχουν γεμίσει με κόσμο. Αν δεν έχετε ακόμη ξεκινήσει τα μπάνια σας για φέτος, είναι σίγουρο πως έφτασε ο καιρός να το κάνετε! Και φυσικά μετά τη θάλασσα τίθεται το ερώτημα του τι θα φάμε. Είτε έχετε πάει προς τα Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Λεγραινά, Σούνιο είτε βρεθήκατε προς τον Σχοινιά ή τον Μαραθώνα, σας έχουμε συγκεντρώσει 9 διαφορετικές ταβέρνες για όλα τα γούστα. Είτε προτιμάτε το κρέας είτε κλίνετε προς το ψάρι, παρακάτω θα βρείτε κάποιες επιλογές κοντά σε παραλίες της Αττικής.

Θοδωρής και Ελένη
Είναι μια ψαροταβέρνα κοντά στο Σούνιο που άνοιξε περί τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ο Θοδωρής και η Ελένη Νικολουτσοπούλου ξεκινούν αρχικά να σερβίρουν και κρέας και ψάρι για να καταλήξουν με τα χρόνια να μετατραπούν σε ψαροταβέρνα και μάλιστα μια από τις πιο ξακουστές στην περιοχή.
Τι να φάτε; Ένα… άχαστο πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι οι γαρίδες πανάρουν με σουσάμι αλλά και τα χόρτα εποχής. Η ταβέρνα είναι γνωστή για τα αχνιστά μύδια που φτιάχνουν με σκόρδο και κρασί Ροδίτη, αλλά και με φέτα και ρίγανη. Και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τηγανητό μαριδάκι ή αθερίνα.
Πλέον έχουν ανοίξει και δεύτερη, λίγο πιο μέσα από τον κεντρικό δρόμο.

Τιμή: €
Λεωφ. Λεγρενών, Σούνιο, τηλ. 2292 051936


Φωτογραφία: Facebook/ @Restaurant Syrtaki

Syrtaki
Μια οικογενειακή ταβέρνα που άνοιξε το 1966 από την Άννα και τον Σωτήρη και συνεχίζει στην ίδια λογική του φρέσκου ποιοτικού φαγητού μέχρι και σήμερα. Τώρα έχει αναλάβει πλέον ο δεύτερος γιος της οικογένειας, ο Γιώργος. Η ταβέρνα βρίσκεται στο 69ο χλμ Λεωφόρου Σουνίου και λειτουργεί πάνω από 50 χρόνια με τη λογική του «δεν σερβίρω στον κόσμο ό,τι δεν τρώω εγώ». Η ταβέρνα είναι κυρίως ψαροφαγική και πέρα από το φρέσκο ψάρι, εδώ θα βρείτε νόστιμο ριζότο θαλασσινών και ψαριών, γαρίδες μαρινάτες, μύδια σε σάλτσα σαφράν…

Τιμή: €€
Λεωφ. Σουνίου 114, Κάτω Σούνιο, τηλ. 2292 039125

Κοροπούλης
Μια φημισμένη ταβέρνα για κρεατοφάγους, που βρίσκεται στην Κερατέα στον οικισμό Νέος Κουβαράς, στον δρόμο προς το Σούνιο. Είναι μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα που σερβίρει μόνο αγνά και ποιοτικά κρέατα. Είναι γνωστή για το νόστιμο και πληθωρικό μπιφτέκι που φτιάχνεται από 70% κιμά προβατίνας και 30% μοσχάρι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το φιλέτο προβατίνας, ένα τρυφερό κομμάτι μπούτι που καρυκεύεται σωστά και λιώνει στο στόμα, τα αρνίσια παϊδάκια, καθώς και το μοσχαρίσιο συκώτι. Τα κρεατικά συνοδεύονται με λαχταριστές τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Τιμή: €
Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου 46, Νέος Κουβαράς, τηλ. 2299 069354

Το Λάζο
Εδώ έχουμε μια σχετικά καινούρια ταβέρνα που μετρά μόλις 3 χρόνια ζωής, αλλά στεγάζεται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα στο κέντρο της Κερατέας. Ο ιδιοκτήτης της είναι ο Χρήστος Τόλιας, χορευτής στο επάγγελμα, που άνοιξε μια μοντέρνα ταβέρνα, η οποία τροφοδοτείται από προϊόντα και τους παραγωγούς της περιοχής.
Από την παραγγελία σας δεν πρέπει να λείπει το τηγανόψωμο, που το ετοιμάζουν καθημερινά. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το γεμιστό με γραβιέρα μοσχαρίσιο μπιφτέκι που σερβίρεται με ξινή κρέμα. Αν αγαπάτε τον μουσακά, εδώ θα βρείτε μια εκδοχή του με με κιμά από πρόβατο, μοσχάρι και χοιρινό λουκάνικο και στην κορυφή τηγανητές πατάτες.

Τιμή: €€
Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου 53, Κερατέα, τηλ. 2299 042828


Φωτογραφία: Facebook/ @Ξυπόλητος Ψαροταβέρνα

Ξυπόλητος
Μια ψαροταβέρνα με τραπεζάκια πάνω στο κύμα, στη Λούτσα,που μετρά σχεδόν 60 χρόνια λειτουργίας.Άνοιξε το 1958 ενώ πήρε το όνομά της από το παρατσούκλι του ιδιοκτήτη της, Ιωάννη Αραπάκου, επειδή είχε τη συνήθεια να περπατά χωρίς παπούτσια. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πλέον στα χέρια των παιδιών του, Χρήστο και Φώτη. Στα συν η τέλεια τοποθεσία πάνω στη θάλασσα, στα πλην ότι είναι λίγο δύσκολο να τη βρείτε, ακόμα και με το GPS. Αλλά αξίζει τον κόπο!
Όσο για το φαγητό, είναι πάντα φρέσκο, καθώς συνεργάζονται με πολλούς ψαράδες της γύρω περιοχής. Τι να φάτε; Έχει φρέσκο ψάρι ψητό που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την ημέρα. Τα τηγανητά μπαρμπούνια δεν πρέπει να λείπουν από την παραγγελία σας ενώ πολύ γνωστό του πιάτο είναι και η ψαρόσουπά του με φρέσκα ψάρια. Άλλα πολύ νόστιμα μεζεδάκια είναι ο τηγανητός γαύρος, το ξιδάτο χταπόδι, τα τηγανητά καλαμαράκια…

Τιμή: €
5ης Μαρτίου, Άγιος Νικόλας, Αρτέμιδα, τηλ. 2294028342

Τρίγωνο
Μια κλασική κρεατοφαγική ταβέρνα στην κεντρική πλατεία των Καλυβίων. Το όνομά της το πήρε από τον τριγωνικό κόμβο που υπάρχει μπροστά ακριβώς από το μαγαζί. Άνοιξε τις πόρτες της το 1990 από τον Κωνσταντίνο Καρακασίλη και τον γαμπρό του, Ανδρέα Κόλλια, και έγινε μια οικογενειακή υπόθεση, αφού σχεδόν όλοι όσοι δουλεύουν εκεί είναι συγγενείς.

Όλα τα κρέατα κόβονται στην κουζίνα τους από τους δύο ιδιοκτήτες και μετά μπαίνουν στη σχάρα ή στη σούβλα. Οι μερίδες είναι πολύ γενναίες! Τι να δοκιμάσετε; Αξίζει το ζουμερό τους μπιφτέκι αλλά και η πολύ νόστιμη μοσχαρίσια τους μπριζόλα. Βέβαια, φημίζονται και για τα αρνίσια παϊδάκια αλλά και το κοντοσούβλι που είναι αρνίσιο. Τα συνοδευτικά είναι λίγα και καλά: νόστιμες φρέσκες τηγανητές πατάτες, 2-3 σαλάτες και φυσικά η τυροκαυτερή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Τιμή: €€
Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ. 2299 048540

Χριστόφορος
Η ταβέρνα υπάρχει από τη δεκαετία του 1960 με άλλο όνομα, Βλαχοπούλα. Τότε ο κτηνοτρόφος Θανάσης Ράπτης όταν την άνοιξε, άρχισε να ψήνει κρεατικά. Το όνομα άλλαξε όταν την ανέλαβε ο γιος του, Χριστόφορος. Και εδώ θα βρείτε αγνά και φρέσκα κρέατα, που έρχονται κυρίως από τη Μυτιλήνη. Το μπιφτέκι του είναι σε XL μέγεθος, οπότε αξίζει να πάρετε οπωσδήποτε μια μερίδα για να τη μοιραστείτε με την παρέα σας. Αξίζει να δοκιμάσετε παϊδάκια και κοκορέτσι ενώ στα συνοδευτικά ξεχωρίζουν οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανητά κολοκυθάκια σε στικς.
είπει από κανένα τραπέζι, όπως και τα τηγανητά κολοκυθάκια σε στικ και οι χρυσαφένιες πατάτες.

Τιμή: €€
Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ. 2299 048266

Η φωλιά
Πρόκειται για ένα πολύ παλιό χασάπικο που οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε ταβέρνα στη δεκαετία του 1960. Στις σούβλες του θα βρείτε κοντοσούβλια και φρυγαδέλια αλλά και ολόκληρα αρνιά και γουρουνοπούλες. Δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε το κοκορέτσι που φτιάχνεται αποκλειστικά με αρνάκι γάλακτος. Το ψωμί που σερβίρεται είναι χειροποίητο από τη γυναίκα του ιδιοκτήτη, το ίδιο και τα φημισμένα τυροπιτάρια της.

Αγίου Γεωργίου 26, Γραμματικό, τηλ. 22940 61312

Καβούρι
Σε ένα μαγικό σκηνικό πάνω στη θάλασσα, με θέα το φεγγάρι, που βγαίνει ακριβώς μπροστά από το μαγαζί, πρόκειται για μια ταβέρνα με υπέροχο σκηνικό, ειδικά όταν έχει πανσέληνο. Για πολλά χρόνια αποτελούσε ένα τοπικό μαγικό μυστικό για τους κατοίκους της γύρω περιοχής αλλά -δυστυχώς ή ευτυχώς- τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα. Οπότε άρχισε να ακούγεται όχι μόνο για την υπέροχη πανσέληνο αλλά και για το φαγητό του.
Τι να δοκιμάσετε εδώ; Φρέσκα ψάρια, ψητά ή τηγανητά, εκεί που σκάει το κύμα. Δεν πρέπει να παραλείψετε να παραγγείλετε τη γαριδομακαρονάδα του, το ψητό καλαμάρι, αλλά και την πληθωρική σαλάτα με την ξεφλουδισμένη ντομάτα.

Τιμή: €€
Περικλέους 24, Παραλία Μαραθώνα

 

Σημείωση: €: -20€/ €€: -35€/ €€€: 35+€

 

Το άρθρο της εβδομάδας


Sweet,Homemade,Berry,Ice,Cream,Ready,To,Eat

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του: στην τρίτη διάσπαση που υφίσταται τον τελευταίο χρόνο, έχασε τυπικά τον ρόλο της...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή ήταν καλεσμένοι στο νέο επεισόδιο της εκπομπής της ΕΡΤ «Παρέα» με τον Γιώργο Κουβαρά. Ωστόσο, ανάμεσα σε τραγούδια και ιστορίες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε χώρο απορριμμάτων στην περιοχή Ρετσινόλακκος της Δημοτικής Ενότητας Μαντουδίου Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι ένα event που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σκοπό έχει την συγκέντρωση χρημάτων για τους σκοπούς του μουσείου. Φέτος υπήρχε και ένας λόγος...