Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανοιχτές ντοματόπιτες με φέτα και βασιλικό

Ανοιχτές ντοματόπιτες με φέτα και βασιλικό


Συγκλονιστικά νόστιμες ντοματόπιτες σε εύκολη τραγανή ζύμη, η παρέα θα ζητήσει και δεύτερο κομμάτι. Η βουτυράτη τριφτή ζύμη, σε συνδυασμό με τα υλικά της γέμισης, τις κάνει ακαταμάχητες!

Στο πολυμηχάνημα χρησιμοποιούμε τις λεπίδες και βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας με τον κρόκο και το νερό. Ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι τα υλικά να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Δημιουργούμε μια μπάλα και τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30´.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε 1 κ.σ. αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια.

Ετοιμάζουμε τις τάρτες από την αρχή σε αντικολλητικό χαρτί όπου και θα τις ψήσουμε δύο-δύο. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε βάσεις δίνοντας στρογγυλό σχήμα, 22 εκ. το καθένα. Σε κάθε βάση μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση φέτας στο κέντρο αφήνοντας 3 εκ. κενό προς τις άκρες, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.

Ανασηκώνουμε τη ζύμη στις άκρες και κλείνουμε κυκλικά προς το κέντρο. Αλείφουμε τις πίτες με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μείγμα μυρωδικών. Φουρνίζουμε τις ντοματόπιτες στο χαμηλότερο ράφι, στις αντιστάσεις, για περίπου 35´. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο πολυμηχάνημα χρησιμοποιούμε τις λεπίδες και βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Βήμα 2

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε, συνεχίζοντας με τον κρόκο και το νερό. Ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι τα υλικά να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Δημιουργούμε μια μπάλα και τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30´.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε 1 κ.σ. αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τις τάρτες από την αρχή σε αντικολλητικό χαρτί όπου και θα τις ψήσουμε δύο-δύο. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε βάσεις δίνοντας στρογγυλό σχήμα, 22 εκ. το καθένα. Σε κάθε βάση μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση φέτας στο κέντρο αφήνοντας 3 εκ. κενό προς τις άκρες, προσθέτουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.

Βήμα 5

Ανασηκώνουμε τη ζύμη στις άκρες και κλείνουμε κυκλικά προς το κέντρο. Αλείφουμε τις πίτες με το ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μείγμα μυρωδικών. Φουρνίζουμε τις ντοματόπιτες στο χαμηλότερο ράφι, στις αντιστάσεις, για περίπου 35´. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφίες: Εύα Μονοχάρη

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Salma Hayek συμμετέχει στην ταινία «Sacrifice» που γυρίζεται στη Δράμα εδώ και λίγους μήνες. Η γνωστή ηθοποιός έφτασε στην Αθήνα και εντυπωσίασε με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Αύριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη που...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα πρόδρομα έργα στο Βοτανικό, για το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι πρόδρομες εργασίες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν,...

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...