Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Στην πρώτη γραμμή και αφού ρίξουν 20 σφαίρες… ανίδεοι νεοσύλλεκτοι

Στην πρώτη γραμμή και αφού ρίξουν 20 σφαίρες… ανίδεοι νεοσύλλεκτοι


Ανύπαρκτη η στρατιωτική εκπαίδευση, αντί για 60 ημέρες στρατιωτικής εκπαίδευσης, οι Ουκρανοί στέλνονται στο μέτωπο αφού ρίξουν… 20 σφαίρες

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο ουκρανικός στρατός, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, Ουκρανοί διοικητές υποστηρίζουν πως οι νεοσύλλεκτοι που έρχονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου είναι τόσο κακώς εκπαιδευμένοι και ανίδεοι που δεν μπορούν …ούτε τα όπλα τους να αποσυναρμολογήσουν.
Το δημοσίευμα επικαλείται διάφορες μαρτυρίες με τους Ουκρανούς στρατιώτες να υποστηρίζουν ότι η βασική τους εκπαίδευση είναι μια «πλήρης ανοησία» και ότι όλα μαθαίνονται επί της ουσίας στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Ουκρανός αξιωματούχος που εκπαίδευσε νεοσύλλεκτους υποστηρίζει πως η εκπαίδευση τους στα τουφέκια… περιορίζεται σε 20 σφαίρες ανά στρατιώτη, όταν για παράδειγμα η βασική εκπαίδευση μάχης του στρατού των ΗΠΑ απαιτεί βολές με τουλάχιστον 600 σφαίρες και εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 92 ωρών.
Σύμφωνα με τους διοικητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όταν οι στρατιώτες φτάνουν στο μέτωπο, οι μονάδες τους αναγκάζονται να περάσουν εβδομάδες προκειμένου να τους διδάξουν τις βασικές δεξιότητες που θα έπρεπε να είχαν ήδη μάθει προκειμένου να σταθούν απέναντι στα εχθρικά πυρά.
«Είχαμε παιδιά που δεν ήξεραν καν πώς να αποσυναρμολογήσουν και να συναρμολογήσουν ένα όπλο», είπε στην Washington Post ένας αναπληρωτής Ουκρανός διοικητής μηχανοποιημένου τάγματος.

Χάνουμε πολύ χρόνο

Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι μια ξαφνική προέλαση των Ρώσων, θα μπορούσε να μετατρέψει αστραπιαία τους Ουκρανούς νεοσύλλεκτους σε… τροφή για κανόνια.
«Απλώς χάνουμε πολύ χρόνο εδώ στη βασική εκπαίδευση.
Εάν, Θεός φυλάξοι, υπάρξει μια σημαντική ανακάλυψη κοντά στο Chasiv Yar και αποκτήσουμε πεζικό που δεν γνωρίζει βασικά πράγματα, θα σταλούν εκεί απλά για να πεθάνουν» τονίζουν οι Ουκρανοί.

Αντιστέκονται

Οι πληροφορίες αυτές σχετικά με την ελλιπή εκπαίδευση, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη στρατολόγηση των Ουκρανών.
Οι περισσότεροι πλέον διαπιστώνουν ότι η διαφήμιση ότι οι στρατευμένοι θα λάβουν 60 ημέρες εκπαίδευσης πριν αντιμετωπίσουν τους Ρώσους, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Ουκρανία χαμήλωσε στα 25 από 27 έτη που ήταν την ελάχιστη ηλικία στρατολόγησης.

Μάχες για τους καλύτερους

Μάλιστα το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ανάμεσα στις μονάδες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, γίνεται μια πραγματική «μάχη» για το ποιες θα πάρουν τους καλύτερους νεοσύλλεκτους από τα κέντρα εκπαίδευσης.
«Κάποιες ταξιαρχίες εφόδου «απασχολούν» full time στρατιωτικό προσωπικό κοντά σε κέντρα εκπαίδευσης προκειμένου να «αρπάξουν» γρήγορα τους πιο νέους, τους πιο δυνατούς και τους πιο πρόθυμους στρατιώτες» ανέφερε Ουκρανός αξιωματικός που εκπαιδεύει νεοσύλλεκτους.
«Εάν μας στείλουν να στρατολογήσουμε κάποιον, όλους τους καλούς τους έχουν ήδη πάρει από άλλες ταξιαρχίες και επομένως πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στους στραβούς, στους κουτσούς και στους άρρωστους…».
Όπως λέει ο Ουκρανός αξιωματούχος, πολλοί άνδρες ηλικίας 50 ετών στέλνονται στο μέτωπο ως κατάλληλοι για στράτευση, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πλάτη και στα γόνατα.
«Προσπαθείς να μην τους πάρεις αλλά σου λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση… πρέπει να τον πάρετε, είναι υγιής» επισημαίνουν οι Ουκρανοί.

Μέση ηλικία τα 43 έτη

Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή η μέση ηλικία των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, είναι τα 43 έτη.
Αν και οι Ουκρανοί εξακολουθούν να συγκεντρώνουν νεοσύλλεκτους από την πρόσφατη νέα κινητοποίηση, προς το παρόν ο στρατός μεταφέρει στην πρώτη γραμμή του μετώπου δυνάμεις που τα προηγούμενα δύο χρόνια ή τους τελευταίους μήνες δεν είχαν καμία εμπλοκή ή συμμετοχή στον πόλεμο.
Πλέον, δυνάμεις που απλά εκτελούσαν χρέη φύλαξης σε γέφυρες, στέλνονται σε αποστολές διείσδυσης και επιχειρήσεων πίσω από τις ρωσικές γραμμές.
«Είναι τρομακτικό», είπε ένας 31χρονος που φύλαγε μια γέφυρα στην Οδησσό από τότε που κατατάχθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022 και στη συνέχεια, μέσα σε 24 ώρες στάλθηκε στο μέτωπο μάχης του ανατολικού Donetsk.
«Κανείς δεν ήταν πραγματικά προετοιμασμένος» υποστηρίζει ο νεαρός Ουκρανός.

www.bankingnews.gr



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα μετά από τρελή πορεία ΙΧ σημειώθηκε στην Πάτρα τα ξημερώματα. Ήταν περίπου 02:00 το βράδυ όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν...

Ελλάδα

Τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε έναν 60χρονο άνδρα, σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο 31ο χλμ της Εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης,...

Κόσμος

Η κεντρική Ιαπωνία, όπου συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές, απειλείται για δεύτερη ημέρα σήμερα από πλημμύρες και κατολισθήσεις, που ήδη στοίχισαν τη ζωή σε έναν...

Μαγαζίνο

Την προγραμματισμένη συναυλία του στον Λυκαβηττό αναγκάστηκε να ακυρώσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την υγεία του. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος...