Έχεις διαλέξει ταινία, έχεις ανάψει κεριά, συνέδεσες επιτέλους αυτό το σύστημα ήχου που είχες αγοράσει στην καραντίνα και είχες χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά. Το μόνο που σου λείπει είναι τι θα μασουλάς για τις επόμενες 2 ώρες. Το΄χω εγώ για σένα. Μπαίνεις efood market, ψωνίζεις ελάχιστα υλικά και σε λίγα λεπτά είναι στην πόρτα σου. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά, θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα σκορδόψωμα και πιτσάκια για ένα Movie Night χωρίς κανένα fomo που βλέπεις τους φίλους στα stories να τα πίνουν σε κάποιο bar.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τα δικά σου σκορδόψωμα & πιτσάκια ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Θέλεις να φτιάξεις αυτά το πεντανόστιμα σκροδόψωμα και πιτσάκια για movie night αλλά σου λείπουν τα υλικά; Don’t worry, μπες efood Market στο efood.gr και ό,τι χρειάζεσαι θα είναι μέσα σε λίγα λεπτά την πόρτα σου. Μην ξεχάσεις να περάσεις από την κατηγορία Movie Nights για να προμηθευτείς ό,τι άλλο χρειάζεσαι!
Συνταγή
Τα πιο εύκολα σκορδόψωμα & πιτσάκια με έτοιμη ζύμη πίτσας
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
- Φυλάσσουμε τα σκορδόψωμα & τα πιτσάκια καλυμμένα σε δροσερό σημείο για 1-2 μέρες ή καλυμμένα στο ψυγείο για 3 μέρες.
Υλικά για τα σκορδόψωμα:
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας, κομμένη σε λωρίδες
- 60 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γλ. σκόρδο σκόνη
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
Υλικά για τα πιτσάκια:
- 1 έτοιμη ζύμη πίτσας, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κ.γλ. ρίγανη έτοιμη σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- φυτικό τυρί, τριμμένο που λιώνει
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
2) Κόβουμε τη μία ζύμη σε 15-20 λωρίδες και τις μεταφέρουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε τα ζυμαράκια με το σκορδοβούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα πιάνουμε από τις άκρες και στρίβουμε προς την αντίθετη πλευρά, μέχρι να σχηματιστεί σπιραλ. Αλείφουμε τα κενά με λίγο ακόμα σκορδοβούτυρο.
3) Ψήνουμε τα σκορδόψωμα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις για 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 10-12 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου. Βγάζουμε από τον φούρνο και τα βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο.
4) Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε τα πιτσάκια. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και κόβουμε σε 10-15 λωρίδες. Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, το τυρί και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσουν τα τυριά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!