Τα φασολάκια δεν απουσιάζουν από κάθε καλοκαιρινό τραπέζι. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με εποχιακά υλικά και όσπρια, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απολαυστικό
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια. Αν είναι μεγάλα, τα σπάμε στη μέση. Επίσης ελέγχουμε αν οι λοβοί έχουν ίνες. Σπάμε λοιπόν
ένα φασολάκι στη μέση. Αν δεν κοπεί αμέσως στα δύο αλλά κρέμεται στις ίνες του, χρειάζονται καθάρισμα με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 2
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα.
Βήμα 3
Έπειτα προσθέτουμε τα καθαρισμένα φασολάκια και ανακατεύουμε για 5΄-6΄. Ρίχνουμε στη συνέχεια τον μισό ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 20΄.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τη φάβα και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄ ακόμη μέχρι να γίνουν τα φασολάκια και η φάβα να μείνει σπυρωτή χωρίς να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο και μαγειρεύουμε για
άλλα 2΄-3΄.
Βήμα 5
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 10΄ προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!