Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προ των πυλών ο μίνι καύσωνας: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πόσο θα διαρκέσει

Προ των πυλών ο μίνι καύσωνας: Οι περιοχές που θα «ψηθούν» και πόσο θα διαρκέσει


Άκρως καλοκαιρινός ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, με το κοκτέιλ ζέστης και αφρικανικής σκόνης, ενώ πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη.

Αντιμέτωπη με έναν μίνι καύσωνα θα βρεθεί η χώρα τα επόμενα 24ωρα, μέχρι και την Τετάρτη, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Ήδη σήμερα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 38 βαθμούς στην περιοχή της Θήβας, ενώ οι τόσο υψηλές, ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, συνοδεύονται και από αφρικανική σκόνη για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και τους κατοίκων των αστικών κέντρων.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για αύριο Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 32 βαθμούς κελσίου.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Συνταγές

Επιστρέφω ξανά στο Merceri food & drink στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο ένα δροσερό φθινοπωρινό βραδύ. Σε αυτό το κομψό μπιστρό όλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Αν χρησιμοποιείτε συσκευές της apple ή κάποιον φυλλομετρητή (browser) ή έχετε κάποιο πρόσθετο που...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ ¾ του αβοκάντο 2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένο 1 ντοµάτα ½ φλ. κόλιανδρο χοντροκοµµένο 2 κουταλιές χυµό λεµονιού Λίγες τορτίγιες Αλάτι,...