Τα ροδάκινα θα περισσέψουν, βράζουμε όμως μπόλικα, γιατί διατηρούνται στο ψυγείο και έτσι μπορούμε ανά πάσα ώρα να έχουμε να κεράσουμε μια ωραία, ελαφριά κομπόστα, σκέτη με γιαούρτι ή παγωτό.
10′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα. Σύνολο: 50′.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα ροδάκινα
Για την κρέμα
Διαδικασία
Ροδάκινα
- Για να φτιάξουμε ροδάκινα ποσέ με κρέμα γιαουρτιού, ξεκινάμε πλένοντας τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς.
- Προσθέτουμε τους χυμούς, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Τα υγρά θα πρέπει να επαρκούν να καλύψουν τα ροδάκινα, αλλιώς αλλάζουμε σκεύος.
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσουν τα υγρά, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ροδάκινα να σιγοβράσουν για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο σφιχτά είναι).
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φρούτα από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Σουρώνουμε το υγρό, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να δέσει και να έχουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Ξαναβάζουμε μέσα τα φρούτα και αφήνουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται μέχρι και 20 μέρες.
Κρέμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει σχεδόν την υφή και τη σταθερότητα ενός γιαουρτιού.
- Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό.
Σερβίρισμα
- Μοιράζουμε την κρέμα γιαουρτιού σε 4 μπολ ή βαθιά πιάτα. Κόβουμε στη μέση τα ροδάκινα και σερβίρουμε από μισό κομμάτι σε κάθε μερίδα, με λίγο από το σιρόπι τους και 1 φύλλο δυόσμου (αν θέλουμε).
Μυστικά
Αν θέλουμε να γίνει πιο σφιχτή η κρέμα, μουλιάζουμε 1 φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και έπειτα το στραγγίζουμε και το λιώνουμε σε 2-3 κουτ. σούπας ζεστό νερό. Αδειάζουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!