Ένα vegan και εξαιρετικά θρεπτικό energy bowl με όσπρια, τόφου και φαγόπυρο, ιδανικό για να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς στους αυξημένους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπλένουμε το φαγόπυρο με νερό και το ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε όσο καυτό νερό αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Κατόπιν το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το φαγόπυρο, το baby σπανάκι, το παντζάρι, το αγγούρι και τα ντοματίνια.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το τόφου στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά για να μη σπάσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το mix ξηρών καρπών από πάνω.
Βήμα 4
Για το dressing, ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα της σαλάτας.
Βήμα 5
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μπολ και συνοδεύουμε με κριτσίνια.
Styling— Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling—Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες—STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!