Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Είναι η βασίλισσα… – Zougla

Είναι η βασίλισσα… – Zougla


Για μόλις έναν χρόνο… άντεξε μακριά από την κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα», ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο επικράτησε το Σάββατο με 2-0 της Ντόρτμουντ, στον τελικό του Champions League, που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ, κι έτσι κατέκτησε το 15ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα 45 λεπτά του τελικού η ομάδα του Αντσελότι έμοιαζε με μποξέρ στριμωγμένο στα… σχοινιά.

Δεχόταν διαδοχικά σφυροκοπήματα από τους Βεστφαλούς, ωστόσο από τη στιγμή που δεν βγήκε νοκ-άουτ βρήκε το σθένος να περάσει στην αντεπίθεση, με τη σεμνή τελετή κάπου εκεί να λαμβάνει τέλος.

Ο Καρβαχάλ στο 72’ και ο Βινίσιους στο 83΄έγραψαν το τελικό 2-0 για τους Ισπανούς, που πρόσθεσαν ακόμη μία κούπα στην πλουσιότατη συλλογή τους, με τους Γερμανούς στον αντίποδα να ηττώνται για δεύτερη διαδοχική φορά σε τελικό που διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τελικό διευθύνει ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς.

Με το… καλημέρα ένας φίλαθλος εξέθεσε τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον τελικό, καθώς μπήκε ανενόχλητος στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλει σέλφι με τον Βινίσιους.

Μάλιστα το παράδειγμά του ακολούθησαν ακόμη δύο φίλαθλοι. Απίστευτα πράγματα.

Η στιγμή της εισβολής στο ξεκίνημα του τελικού

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία του τελικού ήρθε στο 14ο λεπτό και ανήκε στους Γερμανούς, με τους παίκτες της Ντόρτμουντ να συνδυάζονται όμορφα εκτός περιοχής. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Μπραντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, κάνοντας ένα διαγώνιο πλασέ, που όμως δεν βρήκε στόχο.

Οι Βεστφαλοί, παίζοντας άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, απείλησαν και πάλι την άμυνα της Ρεάλ στο 21′, με τον Αντεγέμι να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας. Στην προσπάθειά του όμως να αποφύγει τον Κουρτουά άνοιξε το κοντρόλ και, δεδομένου ότι δεν πλάσαρε άμεσα, ο Καρβαχάλ έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Το συγκρότημα του Τέρζιτς ήταν σαφώς ανώτερο στο ξεκίνημα του τελικού και μάλιστα στο 23′ έφτασε (και πάλι) μία ανάσα από το 1-0 με τον Φίλκρουγκ, ο οποίος έφυγε από ελεγχόμενη θέση και με προβολή είδε την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο του Κουρτουά!

Η Ρεάλ τα βρήκε… σκούρα στο πρώτο ημίχρονο του τελικού και μάλιστα στο 28ο λεπτό ήχησε και πάλι το… καμπανάκι του συναγερμού στα καρέ της, όταν ο δαιμόνιος Αντεγέμι πήρε την μπάλα, μετά από γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του και πλάσαρε, σε μία φάση που επενέβη ο Κουρτουά, αποκρούοντας σωτήρια.

 

Η Ρεάλ αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή της Ντόρτμουντ, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που είχαν νέα καλή στιγμή στο 41′ με τον Ζάμπιτζερ να κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ και τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ.

 

Το σφύριγμα του Σλοβένου ρέφερι για το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο φιναλίστ να είναι κολλημένες στο μηδέν, μετά από ένα 45λεπτο όπου όμως κυριάρχησε η Ντόρτμουντ και άξιζε να ήταν μπροστά στο σκορ.

Έπρεπε το ρολόι να σημαδέψει το 49ο λεπτό για να δούμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία των Μαδριλένων στον τελικό, με τον Κρόος να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή σε πλάγια θέση, αναγκάζοντας τον Κόμπελ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

 

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Αντσελότι είχε νέα καλή στιγμή με την κεφαλιά του Καρβαχάλ  που πέρασε άουτ.

Στο 63′ ήταν σειρά των Γερμανών να απειλήσουν με την κεφαλιά του Φίλκρουγκ, ωστόσο ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα, καθαρίζοντας τη φάση.

Εννέα λεπτά αργότερα ο νόμος του ποδοσφαίρου, που λέει ότι όποιος δεν βάζει γκολ εν τέλει το δέχεται, ίσχυσε εις βάρος της Ντόρτμουντ.

Κι αυτό γιατί από στημένη φάση (κόρνερ) ο Καρβαχάλ πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κόμπελ, ανοίγοντας το σκορ για τη «βασίλισσα».

 

Από τα πόδια του Κρόος ξεκίνησε το γκολ των Μαδριλένων, με τον Γερμανό στο last dance του με τους Ισπανούς να δίνει ασίστ.

Η Ρεάλ έχοντας πια το μομέντουμ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 78′, όταν ο Σλότερμπεκ έβαλε τελευταία στιγμή το πόδι του σε πλασέ του Μπέλιγχαμ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Κόμπελ.

 

Μετά το γκολ της ομάδας του Αντσελότι βλέπουμε κυριολεκτικά άλλο ματς, με τους Μαδριλένους να έχουν στριμώξει στα… σχοινιά τους Βεσφαλούς.

Και αν ο Κόμπελ είπε όχι με σπουδαίες επεμβάσεις στο 81′ σε σουτ του Καμαβινγκά και στο 82′ σε κεφαλιά του Νάτσο εν τέλει είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά στο 83, όταν ο Βινίσιους με πλασέ βρήκε δίχτυα.

Στο 86′ έγινε αλλαγή ο Κρόος, με τον Γερμανό να γνωρίζει την αποθέωση από τους φιλάθλους της Ρεάλ, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης  0-2

Γκολ: 72′ Καρβαχάλ (Ρεάλ), 83′ Βινίσιους (Ρεάλ)

Κίτρινες: Βινίσιους (Ρεάλ), Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Σάμπιτσερ (Ντόρτμουντ), Χούμελς (Ντόρτμουντ)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 23′ Φίλκρουγκ (Ντόρτμουντ)

Ντόρτμουντ: Kόμπελ, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Μάατσεν, Ράιερσον, Τσαν (80′ Αλέ), Σάμπιτσερ, Μπραντ (80′ Μάλεν), Αντεγιέμι (72′ Ρόις), Σάντσο Φίλκρουγκ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.

 

 

 

 

Ανήσυχος -και με το δίκιο του- ο Κάρλο Αντσελότι με τα όσα βλέπει από την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο…

 

 

Η ενδεκάδα της Ρεάλ

Η ενδεκάδα της Ντόρτμουντ

Σε πανό το μήνυμα-αντίδραση των φιλάθλων της Ντόρτμουντ για την απόφαση της διοίκησης του γερμανικού συλλόγου να υπογράψει χορηγική συμφωνία με εταιρία κατασκευής όπλων και πυρομαχικών. «Αποστολή μας να προστατεύσουμε την Μπορούσια Ντόρτμουντ από το αθλητικό ξέπλυμα» έγραφε το πανό των υποστηρικτών της γερμανικής ομάδας

 

 

 

 

 «Eίμαστε πίσω στην πόλη για να κλέψουμε το στέμμα» αναφέρει το πανό των φίλων της Ντόρτμουντ

 

 

 

Το φαντασμαγορικό σόου που προηγήθηκε της έναρξης του τελικού

Οι φίλαθλοι της Ρεάλ

Οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ

Ο διάσημος ράπερ, Jay-Z

‘Ετοιμος για τον… τελευταίο χορό του με τη Ρεάλ ο Κρόος

Ο Βινίσιους

Ο Χούμελς χαιρετάει τους φιλάθλους της Ντόρτμουντ

Στο Γουέμπλεϊ και ο Αρσέν Βενγκέρ

Στο γήπεδο και ο Κλοπ

Οι τροπαιούχοι

14 Κύπελλα: Ρεάλ Μαδρίτης

7 Κύπελλα: Μίλαν

6 Κύπελλα: Λίβερπουλ, Μπάγερν

5 Κύπελλα: Μπαρτσελόνα

4 Κύπελλα: Άγιαξ

3 Κύπελλα: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιντερ

2 Κύπελλα: Πόρτο, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Νότιγχαμ, Τσέλσι

1 Κύπελλο: Μάντσεστερ Σίτι, Άστον Βίλα, Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας, Φέγενορντ, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν, Στεάουα Βουκουρεστίου



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Σε 1.466 χιλιόμετρα ανήλθε πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ), το συνολικό μήκος των αγωγών μεταφοράς φυσικού...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Novasports Prime) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» o αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική της...