Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιάννης Κιόρογλου: Ποιος είναι ο καλεσμένος σεφ του MasterChef σήμερα

Γιάννης Κιόρογλου: Ποιος είναι ο καλεσμένος σεφ του MasterChef σήμερα


Η τελευταία ομαδική δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (30/5) στο MasterChef και θα λάβει χώρα σε μια ιστορική τοποθεσία, στον Μυστρά, στην καρδιά της Λακωνίας. Ο Μυστράς δεν είναι γνωστός μόνο για την ιστορία αλλά και για την πλούσια γαστρονομική του παράδοση. Μια εύφορη γη δίπλα στον Ταΰγετο, η οποία παράγει εξαιρετικές πρώτες ύλες. 

Γιάννης Κιόρογλου: Καλεσμένος σήμερα στο MasterChef – Το βιογραφικό του

Η μεσογειακή κουζίνα πρέπει να είναι ο κοινός παρονομαστής στην αποψινή  μαγειρική αναμέτρηση. Για πολλούς, η μεσογειακή κουζίνα είναι η πιο ωφέλιμη στον κόσμο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. 

Οι κριτές του MasterChef και ο καλεσμένος τους chef Γιάννης Κιόρογλου ζητούν από τις δυο μπριγάδες να αναδείξουν τη μεσογειακή γαστρονομία και διατροφή, μέσα από τις προσπάθειες τους.

Ο Γιάννης Κιόρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Μεγάλωσε στις γειτονιές του Περιστερίου, απολαμβάνοντας τα μεσημέρια τις μυρωδιές από τα σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά. Όπως αναφέρει το yianniskioroglou.com, κατά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της στρατιωτικής του θητείας, οπότε και εκτέλεσε επί 18 μήνες καθήκοντα μάγειρα και σερβιτόρου ανώτατων αξιωματικών, συνειδητοποίησε την μεγάλη του αγάπη για την κουζίνα και την μαγειρική και αποφάσισε να μετατρέψει την μέχρι τότε ερασιτεχνική του ενασχόληση σε επάγγελμα. Έτσι, με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων ξεκίνησε αμέσως σπουδές μαγειρικής τέχνης στο ΙΕΚ LE MONDE στην Αθήνα.

Με το πέρας των σπουδών του εργάστηκε ως μάγειρας σε εστιατόρια της Αθήνας, όπως το Etrusco – Callirhoe Athens Restaurant (1 χρυσός σκούφος). Γρήγορα ένιωσε την ανάγκη να εξελίξει τις μαγειρικές του γνώσεις και να εξερευνήσει διαφορετικές κουζίνες και έτσι αποφάσισε να αναζητήσει δουλειά στο εξωτερικό.

Από το 2005 ως το 2007 εργάστηκε ως Chef, επικεφαλής της κουζίνας του ελληνικού προξενείου στην Τεργέστη Ιταλίας και του Filoxenia Restaurant στην Τεργέστη και παράλληλα στην ελληνική Πρεσβεία στην Λιουμπλιάνα Σλοβενίας. Η εμπειρία του εμπλουτίστηκε κατά την εξάμηνη μαθητεία του (stage) στο Martin Berasategui Restaurant (3 αστέρια Michelin) στην πόλη Lasarte-Oria της Ισπανίας το 2008.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το yianniskioroglou.com, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου καταξιώθηκε ως Chef συνεργαζόμενος με διάσημα και βραβευμένα εστιατόρια. Το διάστημα 2008 -2013 εργάστηκε ως Sous Chef στο Εστιατόριο Etrusco (2 χρυσοί σκούφοι) στην Κέρκυρα, και στο Εστιατόριο ArtO2 (1 χρυσός σκούφος και βραβείο σχέσης ποιότητας – τιμής) στη Θεσσαλονίκη, στο Water Εστιατόριο του ξενοδοχείου Asterias Suites (1 χρυσός σκούφος) στη Σάνη καθώς και στο Hytra Restaurant (1 αστέρι Michelin, 1 χρυσός σκούφος) στην Αθήνα. Μάλιστα την περίοδο από το 2009 ως το 2011 ανέλαβε ως Chef του εστιατορίου ArtO2.

Έχοντας μεγάλο πάθος για τη δουλειά του δεν επαναπαύτηκε στην πετυχημένη πορεία του. Για όλο αυτό το διάστημα συνέχισε να ανακαλύπτει καινούριες κουζίνες και γεύσεις εξελίσσοντας παράλληλα τις γαστρονομικές με τις οργανωτικές του ικανότητες. Έτσι δεν παρέλειπε να μαθητεύει κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε βραβευμένα εστιατόρια. Έχει πραγματοποιήσει stage στο Quique Dacosta Restaurant (2 αστέρια Michelin) στη Dénia Ισπανίας το έτος 2010, στο Santo by Martin Berasategui Restaurant (1 αστέρι Michelin) στη Σεβίλλη Ισπανίας το έτος 2011, στο Notos Restaurant στις Βρυξέλλες, Βέλγιο το έτος 2012, στο Konstantin Filippou Restaurant (1 αστέρι Michelin) στη Βιέννη Αυστρίας το έτος 2013.

Όπως διαβάζουμε στο yianniskioroglou.com, από τον Φεβρουάριο του 2013 εργάζεται ως Executive Chef (Chef de Cuisine) στο La Guérite Restaurant στις Κάννες Γαλλίας. Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef στα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), Victoria Paris Restaurant, στο Παρίσι Γαλλίας, στο Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), στο Shellona Greek Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με το εστιατόριο Mylos στη Σαντορίνη τις σεζόν 2014-2016 και το εστιατόριο Salvia του Aristi Mountain Resort and Villas στα Ζαγοροχώρια την περίοδο 2016-2017. Ήδη από την θερινή περίοδο του 2018 ανάλαβε επιπλέον ως Consultant Chef το επόμενο La Guérite Restaurant – το La Guérite D Maris στην Μαρμαρίδα Τουρκίας καθώς το Medusa Restaurant/Cabaret/Club στις Κάννες Γαλλίας.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Chef συνεργάζεται με πάνω από 17 εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργώντας ένα δικό του, μοναδικό στυλ που τον αντιπροσωπεύει από την αρχή ως σήμερα, τη μίξη της ελληνικής και της γενικότερης μεσογειακής κουζίνας, την οποία ο ίδιος αποκαλεί “Meditegrecian”.

Η πλούσια εμπειρία του και η γνώση του διαφόρων εθνικών κουζινών όπως η ισπανική, η ιταλική, η γαλλικά και φυσικά η ελληνική έχουν διαμορφώσει τον γαστρονομικό του χαρακτήρα και την φιλοσοφία του. Δίνει μεγάλη έμφαση στην πρώτη ύλη, στην αμεσότητα, την γεύση και αρώματα που δίνουν τα φρέσκα υλικά και είναι οπαδός του sharing is caring, μότο που προσπαθεί να καλλιεργήσει στα εστιατόρια που συνεργάζεται.

MasterChef: Απαιτητική η σημερινή δοκιμασία

Η σημερινή δοκιμασία μπορεί να ακούγεται εύκολη σε μερικούς αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Θα απαιτήσει από τα μέλη και των δυο μπριγάδων καλή οργάνωση, σωστό σχεδιασμό και όλες τις μαγειρικές τους ικανότητες. Ποια από τις δύο μπριγάδες θα καταφέρει να πάρει τη νίκη, στην τελευταία Ομαδική Δοκιμασία του διαγωνισμού μαγειρικής;

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο «πελαργός» χτυπάει και πάλι την πόρτα της οικίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της συζύγου του Μαράια Ριντλσπρίγκερ καθώς περιμένουν το 4ο παιδί τους....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η NC750X της Honda είναι ιδανική τόσο για πρακτικούς όσο και για τεχνικούς λόγους. Με μια πλευρά να...

ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις νεκροί ανασύρθηκαν την Τρίτη από το τουριστικό σκάφος που ανετράπη στα ανοικτά των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας και ομάδες διάσωσης συνέχιζαν να αναζητούν...

ΚΟΣΜΟΣ

Η νεαρή γυναίκα από την Πολωνία που υποστήριξε ότι είναι η χαμένη τρίχρονη Μαντλίν ΜακΚάν και κατά το παρελθόν, αναφέρει ότι έχει νέα «στοιχεία»...