Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεσκανδρίτσα με φασολάκια | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πεσκανδρίτσα με φασολάκια | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ψάρι με λαδερό λαχανικό; Ναι, ταιριάζουν πολύ! Δοκιμάστε αυτή την απίθανη συνταγή με ψωμωμένη πεσκανδρίτσα και τρυφερά φασολάκια και θα μας θυμηθείτε!

40′ προετοιμασία, 1 ώρα και 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πεσκανδρίτσα με φασολάκια πρώτα αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο (μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά).
  2. Σε μια μεγάλη, κατά προτίμηση πλατιά, κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου για περίπου μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  3. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και τα ροδίζουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο ελαιόλαδο που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσει λίγο.
  5. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το ούζο μαζί με 400 ml ζεστό νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2 – 3 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
  7. Αν ενδιαμέσως σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
  9. Αν υπάρχουν παραπανίσια υγρά στην κατσαρόλα, αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά να εξατμιστούν και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανώς άφησε στο πιάτο.
  10. Σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί το ψάρι), σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά.
  11. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
  12. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά, ή μέχρι να μελώσουν, και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
  13. Σερβίρουμε αμέσως την πεσκανδρίτσα με τα φασολάκια και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια και ελιές της αρεσκείας μας.

Ενα ροζέ κρασί ταιριάζει πολύ, αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε ένα λευκό Sauvignon.

Πηγή: gastronomos.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε δια ζώσης την κλήρωση για τα play-offs του Nations League στη Νιόν και δήλωσε πως ούτως ή άλλως «και οι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (24/11, 20:30, Cosmote Sport 1) με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...