Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ με κρέμα ανθότυρου | www.olivemagazine.gr

Κιουνεφέ με κρέμα ανθότυρου | www.olivemagazine.gr


Αυτό το «κανταΐφι» με ρίζες από τη Μέση Ανατολή είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα πραγματικά ελαφρύ αλλά και πολύ νόστιμο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες.

Γέμιση: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οταν διαχωριστεί η λιπαρή ουσία του από τα στερεά του γάλακτος και γίνει διαυγές (κλαριφιέ), το περνάμε από σήτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σε μπολ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο κανταΐφι ραντίζοντάς το με βούτυρο κλαριφιέ και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ., στη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Προσθέτουμε την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Ψήνουμε το γλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, στη χαμηλή θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.lΒγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τα 200 γρ. βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Οταν διαχωριστεί η λιπαρή ουσία του από τα στερεά του γάλακτος και γίνει διαυγές (κλαριφιέ), το περνάμε από σήτα και μεταφέρουμε το καθαρό βούτυρο σε μπολ. Αφρατεύουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο κανταΐφι ραντίζοντάς το με βούτυρο κλαριφιέ και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ., στη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω. Ψήνουμε το γλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, στη χαμηλή θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις.

Βήμα 3

Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.lΒγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι, το νερό και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα το γλυκό. Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...