Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Eπιστήμονες ανακάλυψαν τη χειρότερη και την καλύτερη ώρα της ημέρας!

Eπιστήμονες ανακάλυψαν τη χειρότερη και την καλύτερη ώρα της ημέρας!


Οι επιστήμονες κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το ποια είναι η χειρότερη και η καλύτερη ώρα της ημέρας.

Μια κάπως καταθλιπτική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “PLOS Digital Health Journal“, αποκάλυψε ότι οι 5 π.μ. είναι επισήμως η χειρότερη ώρα της ημέρας, με βάση τη διάθεση, το κιρκάδιο ρολόι και άλλους παράγοντες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Dartmouth Health ανακάλυψαν ότι σε αυτό το «σατανικό» εξήνταλεπτο οι άνθρωποι ανέφεραν τη χειρότερη διάθεσή τους, ανεξάρτητα από το τι ώρα ξύπνησαν. Αντίθετα, στις 5 το απόγευμα η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι στην πιο ευδιάθετη κατάσταση, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Η διάθεση έχει κυκλικό χαρακτήρα με χαμηλότερο σημείο νωρίς το πρωί και υψηλότερο το απόγευμα, ανεξάρτητα από τη στέρηση ύπνου», εξήγησε ο Benjamin Shapiro, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ψυχίατρος στο Dartmouth Health.

Ο κ. Shapiro και η ομάδα του κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας βιομετρικά δεδομένα από 2.602 ασκούμενους γιατρούς κατά τη διάρκεια δύο ετών, οι οποίοι φορούσαν ένα βραχιολάκι καταγραφής.

Χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα της φορητής συσκευής καταγραφής της υγείας για να μετρήσουν τον συνεχή καρδιακό ρυθμό, τον αριθμό βημάτων, τα δεδομένα ύπνου και τις ημερήσιες βαθμολογίες διάθεσης που ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

«Ανακαλύψαμε ότι η διάθεση ακολουθεί έναν ρυθμό που συνδέεται με το εσωτερικό ρολόι του σώματος και η επιρροή του ρολογιού αυξάνεται καθώς κάποιος μένει ξύπνιος περισσότερο», δήλωσε Danny Forger, ένας εκ των ερευνητών.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Οικονομία

Στα 4,9 δισ. ευρώ ευρώ μειώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έναντι 5,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα...