ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό ντομάτες
• 35γρ πάστα ντομάτας Μιτσίδη
• 30γρ ελαιόλαδο
• 120γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 200γρ κόκκινες, γλυκιές πιπεριές
• 250γρ κριθαράκι Μιτσίδη
• 200γρ τυρί κρέμα
• 100γρ τυρί edam
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε 750γρ ντομάτες. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβετε σε λεπτές φέτες.
Βάζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο κι όταν μαραθεί προσθέτετε τις πιπεριές.
Ανακατεύετε και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες και την πάστα ντομάτας. Ανακατεύετε και πάλι και ψήνετε με μισο-σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15’.
Βράζετε τα κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό, μέχρι να μισοψηθεί. Σουρώνετε και ανακατεύετε μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύετε και αδειάζετε σε κεραμικό ταψί φούρνου.
Κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες σε φέτες και τις απλώνετε πάνω στο γιουβέτσι.
Ψήνετε στο θερμογκρίλ (συνδυασμός φούρνου-γκριλ), σε μέτρια θερμοκρασία για 20’ περίπου.
Σερβίρετε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!