Υλικά
- 1 φλαπ στεικ 300 γρ.
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
Για τη μαρινάδα
- 3 κ.σ. τεριγιάκι σος
- 1 κ.σ. σόγια σος (με λιγότερο αλάτι)
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C αφού έχουμε τοποθετήσει μέσα ένα σκεύος.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα.
Βάζουμε πιπέρι στο στέικ και αλείφουμε με 1 κουταλιά από τη μαρινάδα.
Βγάζουμε το ζεστό σκεύος από το φούρνο και βάζουμε 1/2 κ.γ. βούτυρο και αμέσως βάζουμε το στέικ. Το πιέζουμε στο σκεύος και αμέσως το γυρίζουμε. Ψήνουμε 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ταυτόχρονα σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τη μαρινάδα με το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. βούτυρο. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σος.
Βγάζουμε το στέικ σε ένα πιάτο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 6-8 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σος.
Σερβίρουμε αμέσως.
*ψήσιμο 12 λεπτά στο φούρνο για medium rare
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!