Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μπάμιες φούρνου με λιαστές ντομάτες

Μπάμιες φούρνου με λιαστές ντομάτες


Μπορεί οι μπάμιες να χρειάζονται ακόμα κάνα μήνα για να βγουν φρέσκες στους πάγκους της λαϊκής, αλλά εγώ ξεκινάω να τις μαγειρεύω με το που μπει ο Μάιος. Συνήθως τις κάνω κλασικές λαδερές, αλλά φέτος έχω όρεξη να πειραματιστώ μαζί τους και να βρω κι άλλους τρόπους να τις τρώμε εμείς οι φαν – ξέρω ότι είστε και πολλοί εκεί έξω! . Σήμερα λοιπόν η συνταγή είναι απλή, με λίγα υλικά αλλά με βαθιά νοστιμιά, μπάμιες με λιαστές ντομάτες στον φούρνο. Με το κρεμμυδάκι τους, μπόλικο σκορδάκι, ζουμερές λιαστές ντομάτες για την umami γεύση τους και τρυφερές μπάμιες μαγειρεύονται μέσα σε έναν ζωμό λαχανικών που έφτιαξα με τον κύβο λαχανικών Maggi με λιγότερο αλάτι και άφθονο ελαιόλαδο. #EimasteToKalokairi και στην πιο νόστιμη περίοδο του χρόνου, τι χαρά!

 Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου μπάμιες με λιαστές ντομάτες ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Super Tip

Super Tip

O κύβος λαχανικών Maggi με λιγότερο αλάτι ταιριάζει τέλεια σε όλα τα κοκκινιστά, λεμονάτα, λαδερά, όσπρια γενικά σε ό,τι έχει σάλτσα ή μπορεί να δώσει υπέροχη γεύση στο ρύζι και τα ζυμαρικά σου. Τα λαχανικά αποξηραίνονται και κλείνονται μέσα σε ένα μικρό κύβο και απελευθερώνουν όλη τη γεύση τους μέσα στο φαγητό σε ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, ενώ έχει 30% λιγότερο αλάτι σε σύγκριση με τον κλασικό Maggi κύβο λαχανικών. 

Συνταγή

Μπάμιες φούρνου με λιαστές ντομάτες

  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 12 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 5-10 λεπτά
  • Φυλάσσουμε τις μπάμιες καλυμμένες στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Υλικά

  • 600 γρ. μπάμιες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 4-5 κ.σ. ξύδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6-8 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 150 ml νερό, καυτό

  • 1 κύβος λαχανικών Maggi με λιγότερο αλάτι
  • 200 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • προζυμένιο ψωμί, κομμένο σε χοντρές φέτες & φρυγανισμένο

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Πλένουμε τις μπάμιες, τις καθαρίζουμε ή αν επιλέξουμε κατεψυγμένες τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι, τις περιχύνουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε για 1 ώρα στον ήλιο (στο μπαλκόνι ή στον κήπο) σκεπάζοντας τις με ένα τούλι ή της βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις για 1 ώρα η μέχρι να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους.

2) Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την μισή ποσότητα ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες σοτάρουμε για ακόμη 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τις μπάμιες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

3) Διαλύουμε μέσα στο ζεστό νερό τον κύβο λαχανικών Maggi με λιγότερο αλάτι  και ανακατεύουμε με τις τριμμένες ντομάτες.

4) Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί. Περιχύνουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο που μας έχει μείνει, ανακατεύουμε και ψήνουμε στους 180 °C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους. Στα μισά του χρόνου ανακατεύουμε.

5) Βγάζουμε από το φούρνο προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί μέσα στον ζεστό φούρνο, αφού πρώτα τον έχουμε κλείσει .

6) Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προζυμένιο ψωμί.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...