ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα λαβράκι των 180 γρ., κοµµένο σε φέτες
Για την πάστα κάρι:
1 κουταλιά σκόρδο
1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλιά πιπερόριζα
1 κουταλιά κουρκουμά
2 µέτριες ψιλοκοµµένες ντοµάτες
10 σπόροι κάρδαµο
3 κουταλιές γκαράµ µασάλα
λίγη καυτερή πιπεριά
2 ποτήρια γάλα καρύδας
250 ml κρέµα καρύδας
1 κουταλιά γιαούρτι
χυµό από µισό λεµόνι
Για τη σάλτσα:
5 ντοµάτες µέτρια κοµµένες κύβους
2 κρεµµύδια µέτρια κοµµένα κύβους
3 κουταλιές λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά της πάστας κάρι, µε τη σειρά που αναγράφονται πιο πάνω και τα σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Όταν ετοιµαστεί η πάστα, την αφήνετε να κρυώσει.
Στη συνέχεια βάζετε σ’ ένα τηγανάκι το λάδι και όταν ζεσταθεί σοτάρετε τα κρεµµύδια και τις ντοµάτες, µέχρι να µαραθούν. Προσθέτετε στο µίγµα 6 κουταλιές από την πάστα κάρι και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζωµό ή νερό.
Ψήνετε το ψάρι στη σχάρα, ετοιµάζετε κι ένα πιλάφι µε ρύζι Μπασµάτι και σερβίρετε µε τη σάλτσα και το ήδη ψηµένο ψάρι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!