ΥΛΙΚΑ
1 µεγάλη τσιπούρα 450-500 γρ. καθαρισµένη
2-3 κλωναράκια θυµάρι
1 κιλό χοντρό θαλασσινό αλάτι
3 ασπράδια
Λαδολέµονο και ψιλοκοµµένο µαϊντανό για το σερβίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένετε και στεγνώνετε προσεκτικά µέσα κι έξω την τσιπούρα µε απορροφητικό χαρτί. Ύστερα, βάζετε στην κοιλιά της το θυµάρι και την ξανακλείνετε µε τρόπο που να µην εξέχει καθόλου θυµάρι προς τα έξω. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Χτυπάτε µε το µίξερ σε ένα µεγάλο µπολ τα ασπράδια σε µαλακή µαρέγκα που να κρατά το σχήµα της. Ρίχνετε µέσα το αλάτι και το ανακατεύετε µε ξύλινο κουτάλι για να σµίξει καλά µε τη µαρέγκα. Απλώνετε ένα στρώµα αλατιού (το 1/3 περίπου) σε ένα ταψί που να παίρνει ολόκληρο το ψάρι (ή πάνω σε ταψί του φούρνου ντυµένο µε αντικολλητική λαδόκολλα µια στρώση στο σχήµα και το µέγεθος του ψαριού) και τοποθετείτε πάνω το ψάρι. Ύστερα το σκεπάζετε στεγανά µε το υπόλοιπο αλάτι, φροντίζοντας να µη µείνουν κενά.
Ψήνετε το ψάρι στο φούρνο για 35 περίπου λεπτά (από άσπρη η κρούστα του αλατιού θα γίνει λίγο γκρίζα) και το βγάζετε. Με ένα σφυράκι σπάζετε την κρούστα του αλατιού και την αφαιρείτε και µε ένα βουρτσάκι (ζαχαροπλαστικής π.χ.) το καθαρίζετε από τα υπολείµµατα του αλατιού. Σερβίρετε το ψάρι µε λαδολέµονο (4 κουταλιές ελαιόλαδο χτυπηµένο µε 3 κουταλιές χυµό λεµονιού) πασπαλισµένο µε ψιλοκοµµένο µαϊντανό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!