Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κινέζικο κοτόπουλο λεμονάτο | Χρυσές Συνταγές

Κινέζικο κοτόπουλο λεμονάτο | Χρυσές Συνταγές



Χρόνος:1 ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

500-600 γρ. περίπου φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές 3 εκ. περίπου

2 κουταλιές κινέζικο κρασί ρυζιού Shaoxing, ή ξηρό βερμούθ (Dry Martini π.χ.) ή απλό ξηρό άσπρο κρασί

2 κουταλιές σόγια σος

λάδι για τηγάνισμα

½ – 1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες

Για το σερβίρισμα: 2-3 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια, 1 γεμάτη κουταλιά ελαφρά καβουρδισμένο σησάμι, σε τηγανάκι χωρίς λάδι (προαιρετικά)

Σος λεμόνι:

½ φλ. ζωμός κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με ½ κύβο)

1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια ξίδι ρυζιού, ή μηλόξιδο

2 κουταλάκια κινέζικο κρασί ρυζιού Shaoxing, ή ξηρό βερμούτ (Dry Martini π.χ.) ή απλό ξηρό άσπρο κρασί

2 κοφτά κουταλάκια κορν φλάουερ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό

Κουρκούτι:

½ φλ. απλό αλεύρι

2 κουταλιές (1/4 φλ.) κορν φλάουερ

½ κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 αβγό

½ φλ. παγωμένο νερό

Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε τη σόγια σος με το κρασί σε ένα μπολ. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το ανακατεύετε να πιάσει μίγμα παντού και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σος λεμόνι: Ανακατεύετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό κότας, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και το κρασί και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το μίγμα για τρία λεπτά. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουερ στο νερό, και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το μίγμα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Ετοιμάζετε και το κουρκούτι: Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ, προσθέτετε το αβγό και το νερό και ανακατεύετε το μίγμα με το σύρμα μόλις για να σμίξει.

Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα γουόκ, ή μεγάλο βαθύ τηγάνι (2 δάχτυλα βάθος) μέχρι να κάψει. Στραγγίζετε το κοτόπουλο και το βουτάτε στο κουρκούτι. Παίρνετε με τσιμπίδα τα μισά κομμάτια και τα τηγανίζετε στο γουόκ ή το τηγάνι μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα. Τα βάζετε σε πιατέλα μαζί με τα λεπτά φετάκια του λεμονιού και τα ραντίζετε με τη σος λεμονιού. Σκορπάτε πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με σησάμι. Τα σερβίρετε με ρύζι.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο «πελαργός» χτυπάει και πάλι την πόρτα της οικίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της συζύγου του Μαράια Ριντλσπρίγκερ καθώς περιμένουν το 4ο παιδί τους....

ΚΟΣΜΟΣ

Η νεαρή γυναίκα από την Πολωνία που υποστήριξε ότι είναι η χαμένη τρίχρονη Μαντλίν ΜακΚάν και κατά το παρελθόν, αναφέρει ότι έχει νέα «στοιχεία»...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Thyssenkrupp Steel, μία από τις μεγαλύτερες χαλυβουργίες στη Γερμανία, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταργήσει 11.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, δηλαδή...

ΚΟΣΜΟΣ

Η Λιθουανία δεν έχει βρει ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς έως τώρα στις έρευνές της για τη συντριβή φορτηγού αεροσκάφους της DHL, αν και...