Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αθλητικά

Serie A: Οι Ιταλοί ενδέχεται να βγάλουν έως και 9 ομάδες στην Ευρώπη!

Serie A: Οι Ιταλοί ενδέχεται να βγάλουν έως και 9 ομάδες στην Ευρώπη!


Οι Ιταλοί θέλουν να βγάλουν το μισό πρωτάθλημα στην Ευρώπη και μετά την κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα, το όνειρο αυτό παίρνει σάρκα και οστά! Ο κομβικός ρόλος του τελικού της «OPAP Arena».

Η Αταλάντα έγραψε ιστορία! Η Ντέα έστησε πάρτι στο Δουβλίνο απέναντι στην Μπάγερν Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και έβαλε τέλος στο απίθανο αήττητο των 51 αναμετρήσεων που είχαν οι πρωταθλητές Γερμανίας, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0!

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της Αταλάντα μετά από 61 χρόνια και ο πρώτος τίτλους για τον Γκασπερίνι στην καριέρα του. Μια διάκριση που βοηθά και την Ιταλία όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Serie A.

Πέρα από το ενδεχόμενο να δούμε έξι ομάδες της Serie A στο επόμενο Champions League, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν εννέα ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σχεδόν η μισή Serie A δηλαδή ενδέχεται να παίζει στις διοργανώσεις της UEFA.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ωστόσο για να συμβεί αυτό; Αρχικά θα πρέπει να τερματίσει στην 5η θέση η Αταλάντα. Εάν η Ντέα δεν τερματίσει ψηλότερα, τότε η Ρόμα θα εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Champions League και θα επωφεληθεί από την κατάκτηση του Europa League της ομάδας του Γκασπερίνι.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να έχει και ο τελικός του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα. Διότι μια ακόμη προϋπόθεση ώστε η Serie A να έχει την επόμενη σεζόν εννέα ομάδες στην Ευρώπη, είναι η κατάκτηση του τροπαίου της τρίτης την τάξει από τους «βιόλα».

Η Φιορεντίνα πρέπει να επικρατήσει του Ολυμπιακού στον τελικό της «OPAP Arena» και παράλληλα να μην τερματίσει στο πρωτάθλημα πάνω από την 8η θέση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Ιταλιάνο βρίσκεται στην 8η θέση και στο -6 από την 7η Λάτσιο, έχοντας ωστόσο ένα ματς λιγότερο το οποίο θα το δώσει με την Αταλάντα του Γκασπερίνι.

Εάν η Φιορεντίνα «τσεκάρει» και τα δύο απαιτούμενα… κουτάκια, τότε θα ανοίξει χώρο στον 9ο της βαθμολογίας για μια θέση στο Conference League, με την Τορίνο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη θέση.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....