Μιας και θα πούμε το λάδι λαδάκι τους ακόλουθους πέντε μήνες, δεδομένης της περιορισμένης διαθεσιμότητας ελαιόλαδου που εντοπίζεται στα χέρια των παραγωγών, ίσως είναι κατάλληλη στιγμή να αξιολογηθεί ο τρόπος διαχείρισης αυτών των όγκων καθώς και ποια χώρα θα επηρεάσει το μελλοντικό marketing, τόσο στις ξένες όσο και στις εθνικές αγορές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας, που αντιστοιχούν στο ισοζύγιο του Απριλίου, παρατηρούμε ότι η επαρχία της Jaén είναι εκείνη που αυτή τη στιγμή διαθέτει και ελέγχει τη μεγαλύτερη ποσότητα ελαιόλαδου που κυμαίνονται στους 126.052 τόνους. Ακολουθείται από την επαρχία της Κόρδοβας με 74.303 τόνους και τους 42.787 τόνους της Σεβίλλης. Στα μετόπισθεν βρίσκεται η επαρχία της Γρανάδας με λίγο πάνω από 29.300 τόνους και η Μάλαγα με 12.800 τόνους.
Εκτός της Ανδαλουσιανής κοινότητας η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, δεδομένου ότι στην περίπτωση της Castilla-La Mancha φτάνουν μετά βίας τους 50.000 τόνους για να φτάσουν στη σύνδεση μεταξύ των εκστρατειών, στην Εξτρεμαδούρα τα αποθέματα είναι λίγο πάνω από 18.700 τόνους.
Αποθέματα σε τυποποιητές
Ενεργό ρόλο στα αποθέματα και στη διαθεσιμότητα ελαιόλαδου έχουν οι τυποποιητές και τα ελαιοτριβεία. Στο τέλος του Απριλίου οι εταιρείες αυτές διέθεταν χύμα ελαιόλαδο που κυμαινόταν περίπου στους 147.000 τόνων και περίπου 30.000 τόνους τυποποιημένου ελαιόλαδου. Η κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο όγκο που ανερχόταν περίπου στους 98.700 τόνους.
Πηγή Olimerca.com
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!