Ο μουσακάς είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα και θα τον φτιάξω 1-2 φορές τον καλοκαίρι σίγουρα. Αυτήν την φορά ήθελα να τον κάνω ελαφρύ, θρεπτικό, φυσικά plant-based, αλλά να μην χάσω καθόλου από γεύση γιαυτό και έφτιαξα έναν ζουμερό κιμά με τον κιμά σόγιας ΟΛΑ ΒΙΟ, μια αφράτη και γεμάτη πρωτεϊνη μπεσαμέλ και έψησα τα λαχανικά μου στον φούρνο. Ένα καλοκαιρινό αριστούργημα στο πιάτο μου έτοιμο να κερδίσει ακόμα και τους πιο σκεπτικούς ή παραδοσιακούς.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τον δικό σου μουσακά με κιμά σόγιας ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Ο Κιμάς από σόγια OΛΑ BIO είναι πιστοποιημένης βιολογικής ποιότητας, έχει υψηλή πρωτεϊνική αξία και προσφέρει όλα τα απαραίτητα, για τον ανθρώπινο οργανισμό, αμινοξέα. Η σόγια είναι γενναιόδωρη σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και προέρχεται από υπεύθυνους πιστοποιημένους προμηθευτές, ενώ περιέχει μόνο φυτικά λιπαρά καιδεν περιέχει χοληστερόλη και ζωικά λίπη.
Συνταγή
Μουσακάς με ψητά λαχανικά & κιμά σόγιας
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 42 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 15-20 λεπτά
- Φυλάσσουμε τον μουσακά καλυμμένο στο ψυγείο για 2 μέρες.
Υλικά για τον κιμά σόγιας:
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 55 γρ. τοματοπελτέ
-
170 γρ. Βιολογικός κιμάς σόγιας OLA BIO - 2 μπαχάρια
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 150 ml νερό
Υλικά για τον μουσακά:
- 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μεσαία πατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 δόση φυτική μπεσαμέλ
- 50 γρ. φυτική παρμεζάνα ή άλλο φυτικό αλμυρό τυρί της επιλογής μας
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Απλώνουμε τα λαχανικά σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Αν δεν χωράνε σε ένα ταψί τα μοιράζουμε σε δύο και στα μισά του χρόνου τα ανταλλάζουμε θέσεις.
2) Παράλληλα ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας. Ρίχνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα ή πλατύ τηγάνι 4-5 κ.σ. (περίπου 50 ml) ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.
3) Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τον Βιολογικός κιμάς σόγιας OLA BIO, τα μπαχάρια, τη κανέλα, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, 5 κ.σ. (περίπου 50 ml) ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να δέσει.
4) Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί τις πατάτες κολλητά μεταξύ τους, από πάνω τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Απλώνουμε τον κιμά σόγιας, την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τη φυτική παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5) Ψήνουμε τον μουσακά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στο γκριλ για 40 λεπτά. Αφήνουμε τον μουσακά να σταθεί για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!