Αυτό το ψωμί λέμε εδώ μεταξύ μας στο Madame Ginger πως μας θυμίζει χωριάτικη σάλατα. Κι είναι αλήθεια αφού έχει όλα αυτά τα υπέροχα, μεσογειακά αρώματα μιας χωριάτικης σαλάτας στην καρδιά του καλοκαιριού· ιταλικό μιξ μπαχαρικών, ντομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ελαιόλαδο. Αυτό το κοκκινωπό ψωμάκι είναι πανεύκολο, χωρίς πολλά φουσκώματα κι αναμονές (αφού φτιάχνεται όσο απλά όσο ένα κέικ) και φυσικά πεντανόστιμο. Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις φυτικό λευκό τυρί στη γέμιση και φυσικά να το απολαύσεις με άπειρες βούτες σε σαλάτες και σάλτσες.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε το δικό σου ψωμί ντομάτας με μυρωδικά ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ επιλέγει τις πιο νόστιμες, ζουμερές και κατακόκκινες ντομάτες, τις τρίβει στον τρίφτη όπως θα έκανες σπίτι σου και τις κλείνει σε γυάλινο μπουκάλι, των 420 γρ. και των 690 γρ. Έτσι -αναλόγως τη συνταγή- μπορείς να χρησιμοποιήσεις όση ποσότητα χρειάζεσαι και να κρατήσεις το υπόλοιπο προϊόν για άλλες λαχταριστές δημιουργίες!
Συνταγή
- Μερίδες: 1 φρατζόλα (8-10 φέτες)
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες
Υλικά
- 380 γρ. αλεύρι ολικής ή 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. Italian mix ή 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη, ½ κ.γλ. ξερό βασιλικό, ½ κ.γλ. ξερό θυμάρι
- 1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε γυάλινο μπουκάλι (420 γρ.)
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 60 ml φυτικό γάλα, της επιλογής μας χωρίς ζάχαρη ή νερό
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα άλευρα, το μπεικιν, τη σόδα, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα στον τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , το ελαιόλαδο και το φυτικό γάλα ή το νερό
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά υλικά, στα στερεά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα ελαφρώς λαδωμένη. Βάζουμε το ψωμί στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε μεταφέρουμε το ψωμί σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσεις για τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να το κόψουμε.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!